Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El club de debat més prestigiós d’Oxford convida Puigdemont, el “cap de la resistència catalana”

|

- Publicitat -

En el món del futbol es diu, molt sovint, que per saber si has fet un bon partit, has de llegir la premsa internacional, ja que la nacional està marcada per carnets de soci. En aquest cas que ens ocupa podem arribar a la mateixa conclusió.

El club de debat més prestigiós d’Oxford, The Oxford Union, ha convidat al president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, a participar en la jornada del 28 de maig. L’organització no només l’ha convidat, sinó que el presenta com un polític a l'”exili que representa ser el “cap de la resistència catalana”.

Publicitat

Aquesta referència ha enfurismat a 111 professors espanyols de la universitat que han sortit en tromba amb una carta on es demana una rectificació. Els docents segueixen el manual de l’unionisme i exigeixen que la universitat presenti Puigdemont com un “fugit” de la justícia, a més de, si es pot considerar com el “cap d’una resistència catalana” aquesta no és contra Espanya, sinó contra “la meitat de Catalunya”.

Finalment The Oxford Student ha rectificat, a mitges, limitant-se a dir que és expresident de la Generalitat. Un fet que no amaga que en molts espais internacionals la repressió de l’Estat no passa desapercebuda.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Aragonès que "ha malbaratat la majoria independentista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut