Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

El club de debat més prestigiós d’Oxford convida Puigdemont, el “cap de la resistència catalana”

La referència ha provocat la reacció airada de 111 professors espanyols que han signat una carta on el defineixen com “un fugit de la justícia”

Joan Solé 14/05/2019
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu

En el món del futbol es diu, molt sovint, que per saber si has fet un bon partit, has de llegir la premsa internacional, ja que la nacional està marcada per carnets de soci. En aquest cas que ens ocupa podem arribar a la mateixa conclusió.

El club de debat més prestigiós d’Oxford, The Oxford Union, ha convidat al president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, a participar en la jornada del 28 de maig. L’organització no només l’ha convidat, sinó que el presenta com un polític a l'”exili que representa ser el “cap de la resistència catalana”.

Aquesta referència ha enfurismat a 111 professors espanyols de la universitat que han sortit en tromba amb una carta on es demana una rectificació. Els docents segueixen el manual de l’unionisme i exigeixen que la universitat presenti Puigdemont com un “fugit” de la justícia, a més de, si es pot considerar com el “cap d’una resistència catalana” aquesta no és contra Espanya, sinó contra “la meitat de Catalunya”.

Finalment The Oxford Student ha rectificat, a mitges, limitant-se a dir que és expresident de la Generalitat. Un fet que no amaga que en molts espais internacionals la repressió de l’Estat no passa desapercebuda.