Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Educació compra mascaretes transparents per a persones amb problemes auditius

Bargalló anuncia que els 300.000 ordinadors arribaran abans de Nadal

Agències 03/11/2020
Pla mitjà del conseller d'Educació, Josep Bargalló, assegut en una taula de l'Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat el 2 de setembre de 2020 (Horitzontal)

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat la compra de mascaretes de protecció de la covid-19 transparents per a persones sordes. “Tant bon punt hi ha hagut la primera homologació de mascaretes, hem iniciat un expedient de compra, que començarem a tenir en els propers dies”, ha explicat Bargalló. Ha exposat que el Departament ha proveït els centres d’EPIs i de tot aquell material que requereixen per adaptar-se a les mesures de seguretat indicades per les autoritats sanitàries. En aquest sentit ha detallat que cada docent ha rebut 8 mascaretes reutilitzables que poden rentar-se 20 vegades i cada centre un pack de 8 unitats de mascaretes higièniques per a cada professional del centre més un 10% per a cobrir les substitucions.

El conseller també ha explicat que aquest dimarts han arribat 1.183 mifis de connexió de 37 centres del Pla Pilot i aquest dimecres s’inicia l’enviament massiu de 15.000 connectivitats a alumnes de batxillerat i FP. Bargalló ha afegit que a partir de dimecres començaran a arribar els primers 23.000 ordinadors per a docents i que els de l’alumnat s’aniran repartint “a mitjans de novembre i tots hauran arribat abans de Nadal”. Es tracta dels 300.000 ordinadors promesos el juliol passat per alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i formació professional.