Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Duran quan van investir Mas i no a ell: “Em vaig posar una corbata cridanera perquè em miressin més a mi”

Passen els anys i el polític català segueix dolgut per aquella decisió de Pujol

|

- Publicitat -

L’exlíder d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida explica en el llibre ‘El Risc de la veritat’ (Proa), del qual aquest diumenge ‘La Vanguardia’ en fa un avançament, que li va “saber greu” la manera com l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, el va “utilitzar”. “Pujol es va inclinar per Mas, i ho vaig assumir molt serenament, però això no va impedir que tingués un disgust”, relata. “Ni ell ni ningú podran dir que no vaig aportar tot i més, ben bé com si Mas fos el meu candidat”, afirma. Duran assegura que mai no s’hauria imaginat que Artur Mas, a qui defineix com “una persona un pèl distant, amb poca fusta política” i que mai s’havia “caracteritzat per cap estirabot nacionalista, arribaria a ser líder de l’independentisme que posaria el país contra les cordes”.

Duran explica que va assistir a l’acte en què Artur Mas va ser designat conseller en cap “amb una certa incomoditat” i que va escollir “una corbata ben cridanera” perquè se la miressin més que a ell. En aquell moment, l’exlíder d’Uniól va considerar que havia arribat l’hora de presentar la seva dimissió.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut