Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Duran quan van investir Mas i no a ell: “Em vaig posar una corbata cridanera perquè em miressin més a mi”

L’exlíder d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida explica en el llibre ‘El Risc de la veritat’ (Proa), del qual aquest diumenge ‘La Vanguardia’ en fa un avançament, que li va […]

Redacció
Redacció 03/03/2019
Duran i Lleida i Artur Mas

L’exlíder d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida explica en el llibre ‘El Risc de la veritat’ (Proa), del qual aquest diumenge ‘La Vanguardia’ en fa un avançament, que li va “saber greu” la manera com l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, el va “utilitzar”. “Pujol es va inclinar per Mas, i ho vaig assumir molt serenament, però això no va impedir que tingués un disgust”, relata. “Ni ell ni ningú podran dir que no vaig aportar tot i més, ben bé com si Mas fos el meu candidat”, afirma. Duran assegura que mai no s’hauria imaginat que Artur Mas, a qui defineix com “una persona un pèl distant, amb poca fusta política” i que mai s’havia “caracteritzat per cap estirabot nacionalista, arribaria a ser líder de l’independentisme que posaria el país contra les cordes”.

Duran explica que va assistir a l’acte en què Artur Mas va ser designat conseller en cap “amb una certa incomoditat” i que va escollir “una corbata ben cridanera” perquè se la miressin més que a ell. En aquell moment, l’exlíder d’Uniól va considerar que havia arribat l’hora de presentar la seva dimissió.

Relacionats