Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Destaca un riu català entre els millors valorats de l’Estat per fer ràfting

Els usuaris del portal de viatges i experiències Aladinia han fet una selecció dels sis millors rius i trams de l’Estat Espanyol on practicar ràfting, entre ells destaca el riu Noguera Pallaresa

Redacció 07/07/2022

Catalunya té una gran varietat de territori: Des de la Costa Brava amb mar i molta vegetació fins al Pirineu amb muntanya i riu. La zona d’alta muntanya és una atracció turística per a molts esportistes vinguts de diferents països per escalar les seves parets, pujar cims o bé baixar pels seus rius cabalosos. A l’estiu, els rius són els protagonistes, són molts els aficionats de ràfting i ho practiquen en aquesta època de l’any. Es tracta d’activitats recreatives a l’aire lliure que utilitzen una bassa inflable per navegar per un riu o una altra massa d’aigua. Això es fa sovint en aigua blanca o en diferents graus d’aigua blanca. El tractament del risc sovint forma part de l’experiència. Normalment, el descens es realitza en trams d’entre 10 i 35 quilòmetres i cada embarcació compta, com a màxim, amb 10 persones. A l’Estat es va començar a popularitzar a mitjans dels anys 80 i Catalunya compta diversos rius on practicar-lo a la zona del Pirineu.

Els usuaris del portal de viatges i experiències Aladinia han fet una selecció dels sis millors rius i trams de l’Estat Espanyol on practicar ràfting, valorant la velocitat, les onades i la dificultat dels diferents trams i els serveis que s’ofereixen a l’entorn. Entre els sis, destaca el riu Noguera Pallaresa, al Pallars Sobirà, concretament del tram que va entre Llavorsí i Rialp, el més popular.