Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

“Des del Govern tenim el deure de denunciar qualsevol manifestació vexatòria” apunta el conseller El Homrani

"Des del Govern tenim el deure de denunciar qualsevol manifestació vexatòria" apunta el conseller El Homrani

|

- Publicitat -

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat al Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona un escrit en relació a les declaracions d’Arcadi Espada sobre les persones amb síndrome de Down. El Departament insta la Fiscalia a iniciar una investigació per a determinar si les opinions expressades públicament per Arcadi Espada suposen un delicte d’odi i discriminació contra les persones amb discapacitat en considerar que vulneren la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i poden ser constitutives de delicte. “Des del Govern tenim el deure de denunciar qualsevol manifestació vexatòria”, ha indicat el conseller El Homrani. “Entenem la diversitat com un valor molt positiu i no tolerarem actituds que la menystinguin”, ha reblat.

Publicitat

El Homrani ha manifestat que “a Catalunya no hi ha cabuda per un discurs excloent i discriminatori que atempti contra la dignitat i els drets de les persones amb discapacitat”.

Segons l’escrit presentat a la fiscalia, el Departament considera que les declaracions d’Espada envers les persones amb síndrome de Down són contràries a la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i poden ser constitutives d’un delicte d’odi i discriminació, contemplat a l’article 150 del Codi Penal.

Et pot interessar  Dubtes i acusacions a poques hores perquè el govern espanyol aprovi mesures de suport financer als agricultors afectats per la sequera
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió