Dijous, 19 de maig de 2022 - Edició 1393
La República

“Des del Govern tenim el deure de denunciar qualsevol manifestació vexatòria” apunta el conseller El Homrani

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat al Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona un escrit en relació a les declaracions […]

Agències 07/03/2019
Arcadi Espada, en una imatge d'arxiu

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat al Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona un escrit en relació a les declaracions d’Arcadi Espada sobre les persones amb síndrome de Down. El Departament insta la Fiscalia a iniciar una investigació per a determinar si les opinions expressades públicament per Arcadi Espada suposen un delicte d’odi i discriminació contra les persones amb discapacitat en considerar que vulneren la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i poden ser constitutives de delicte. “Des del Govern tenim el deure de denunciar qualsevol manifestació vexatòria”, ha indicat el conseller El Homrani. “Entenem la diversitat com un valor molt positiu i no tolerarem actituds que la menystinguin”, ha reblat.

El Homrani ha manifestat que “a Catalunya no hi ha cabuda per un discurs excloent i discriminatori que atempti contra la dignitat i els drets de les persones amb discapacitat”.

Segons l’escrit presentat a la fiscalia, el Departament considera que les declaracions d’Espada envers les persones amb síndrome de Down són contràries a la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i poden ser constitutives d’un delicte d’odi i discriminació, contemplat a l’article 150 del Codi Penal.