Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

“Des del Govern tenim el deure de denunciar qualsevol manifestació vexatòria” apunta el conseller El Homrani

"Des del Govern tenim el deure de denunciar qualsevol manifestació vexatòria" apunta el conseller El Homrani

|

- Publicitat -

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat al Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona un escrit en relació a les declaracions d’Arcadi Espada sobre les persones amb síndrome de Down. El Departament insta la Fiscalia a iniciar una investigació per a determinar si les opinions expressades públicament per Arcadi Espada suposen un delicte d’odi i discriminació contra les persones amb discapacitat en considerar que vulneren la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i poden ser constitutives de delicte. “Des del Govern tenim el deure de denunciar qualsevol manifestació vexatòria”, ha indicat el conseller El Homrani. “Entenem la diversitat com un valor molt positiu i no tolerarem actituds que la menystinguin”, ha reblat.

El Homrani ha manifestat que “a Catalunya no hi ha cabuda per un discurs excloent i discriminatori que atempti contra la dignitat i els drets de les persones amb discapacitat”.

Publicitat

Segons l’escrit presentat a la fiscalia, el Departament considera que les declaracions d’Espada envers les persones amb síndrome de Down són contràries a la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i poden ser constitutives d’un delicte d’odi i discriminació, contemplat a l’article 150 del Codi Penal.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut