Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Cuevillas sobre la taula de diàleg: “No se la creu ningú”

Rufián i Asens defensen l’espai de negociació i critiquen que el PP vulgui tombar-lo

Agències 16/06/2020
L'advocat Jaume Alonso Cuevillas, a la presentació d'un llibre sobre la batalla judicial a l'estranger, el 26 de novembre (horitzontal)

El diputat de JxCat al Congrés, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, ha afirmat que la taula de diàleg “no se la creu ningú”. “No es preocupin massa de la mesa de diàleg, que no se la creu ningú”, ha dit al PP durant el debat de la moció dels populars que demana trencar la negociació entre el govern espanyol i el català. Segons el diputat, el PSOE només la va acceptar perquè Pedro Sánchez investit i la deixa de costat per pactar amb Cs; ERC reclama “que es reactivi, que es faci algun gest simbòlic en vista de les eleccions catalanes” i JxCat no hi veu recorregut però no deixa de ser-hi perquè cal “estar sempre asseguts a la taula” amb vistes a una solució que creu que vindrà de l’àmbit internacional.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat el diàleg i ha dit al PP que “el perill per a la democràcia són vostès”. El president d’Unides Podem a la cambra baixa, Jaume Asens, ha dit que només es pot negar el diàleg “des del sectarisme més extrem”.

Asens ha demanat “valentia” al govern espanyol davant aquesta “oportunitat històrica”. “Hem d’abstreure’ns dels insults, les amenaces ser valents” per “resoldre un problema de fons”. “Els catalans mereixen no només una solució, sinó poder-la votar. Sense pacte no hi ha solució però sense urnes tampoc”, ha dit.