Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Contundent missatge del Consell per la República: “No volem unes institucions que gestionin només el dia a dia”

Es proposa "descarregar" la pressió contra el Govern en el reconeixement internacional del mandat de l'1-O

|

- Publicitat -

Fins al 8 de desembre, quan des de Brussel·les s’expliqui l’estructura i fi del Consell per la República, no quedarà clar quin és el pla de treball amb el qual el Govern a l’exili treballarà. Tanmateix, com ha assegurat Toni Comín, qui dirigirà l’organisme presidit per Carles Puigdemont, l’objectiu és fer efectiu el mandat de l’1-O i aconseguir el reconeixement internacional: “Serveix per descarregar de pressió el Govern, només s’entén la funció si ens en recordem que l’1-O va passar, no va ser en va, hi ha unes legitimitats i aspiracions, expectatives polítiques que neixen d’aquest dia. Hi ha dos milions de persones que van votar i esperen que el seu mandat es faci efectiu. És el punt de partida que ho explica tot”.

“Naixem que fer efectiu el mandat de l’1-O, i passa pel reconeixement internacional”, assevera Comín. Segons el conseller legítim de Salut, el Consell vol “materialitzar la república proclamada però no materialitzada”. Un objectiu en el qual tindran molt a veure els ciutadans que s’hi registrin: “D’aquest registre en surt una assemblea de representants que escollirà el consell”.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut