Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Comín expressa la satisfacció i tranquil·litat que li suposa la decisió del TGUE

L’eurodiputat independentista s’ha congratulat de la decisió del TGUE, ja que segons les seves declaracions demostra que s’han retirat les mesures cautelars perquè no són necessàries. A més, en cas que les euroordres de Llarena es reactivessin, també ho farien les mesures cautelars

Avatar
Agències 30/07/2021
Toni Comín, a la presentació de la delegació del Consell per la República a les Illes Balears, feta al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà, el 30 de juliol de 2021.

Toni Comín, el polític independentista exiliat, ha assegurat que estan “tranquils i satisfets” després que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) hagi desestimat les cautelars demanades per ell mateix i per Carles Puigdemont i Clara Ponsatí en considerar que no hi ha risc de detenció.

En declaracions als mitjans des de Perpinyà Comín ha dit que “hi guanyaven” tant si el tribunal els mantenia la immunitat com si no, com ha acabat passant, perquè el TGUE ha constatat que no hi ha euroordres actives i, segons Comín, ha afirmat que els concedirà les cautelars si es tornen a reactivar les ordres de detenció. Per tant a més a més d’explicitar la suspensió de les euroordres de Llarena, s’ha evidenciat que la Unió Europea reactivaria les mesures cautelars si calgués.

L’eurodiputat ha remarcat que feia dies que insistien que no hi havia euroordres actives –des que Pablo Llarena va presentar les qüestions prejudicials- però que l’Estat “no ho reconeixia”. Ara, segons Comín, en les seves al·legacions a les cautelars han admès que no hi ha ordres de detenció per tal que es desestimin les cautelars, com ha estat el cas. Amb tot, Comín ha afirmat que el TGUE ha acompanyat la seva decisió de l’avís que si es tornen a activar les euroordres també ho faran les mesures cautelars.

Comín ha assegurat que ara mateix poden circular lliurement per qualsevol país de la Unió Europea perquè no hi ha ordres de detenció i ha instat el Supremo a retirar les ordres de detenció a Espanya.

L’eurodiputat ha fet aquestes declaracions des de Perpinyà, on ha celebrat que s’hagi constituït una delegació del Consell per la República a les Illes Balears.