Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ciudadanos s’oposa a l’Impost d’Emissions de diòxid de carboni

|

- Publicitat -

El grup parlamentari de Ciutadans ha registrat una proposta de resolució que demana que el Parlament insti el Govern a deixar “sense efecte” l’Impost d’Emissions de CO2 pels exercicis 2020 i 2021. El grup reclama que l’executiu català declari extingida l’obligació tributària i ordeni a l’Agència Tributària Catalana que retorni als contribuents el que s’hagi cobrat.

Ciutadans ha recordat que amb la crisi econòmica generada per la pandèmia “no és el moment per carregar amb un nou impost” a les famílies perquè “s’empitjoraria la difícil situació econòmica que pateixen”. Cs creu que l’impost que va entrar en vigor aquest dimecres és una figura impositiva “mal dissenyada” i que no és “progressiva”.

Publicitat

De fet, Cs ha recordat que l’impost no és “equitatiu” ni “just” i que no està estructurat per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle. “No incentiva una menor contaminació. Les famílies, autònoms i empreses pagaran una mateixa quota independentment dels quilòmetres que recorrin o el combustible que utilitzin”, han criticat”. “Estaran més penalitzades aquelles famílies amb rendes baixes que no puguin permetre’s el luxe de canviar de vehicle”, ha conclòs.

Et pot interessar  Ciudadanos, camí del seu propi "Ulster"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut