Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Chacón demana al Gobierno suspendre el pagament de les quotes dels autònoms catalans

També ha defensat altres mesures com la suspensió d’impostos, així com de les quotes d’autònoms, per injectar liquiditat directa

Redacció
Redacció 30/03/2020
Pla curt de la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, i del vicepresident Pere Aragonès en una roda de premsa el 12 de març del 2020 (Horitzontal)

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha demanat al Gobierno suspendre el pagament de les quotes a la Seguretat Social dels 530.000 autònoms que hi ha a Catalunya, el que costaria uns 185 milions d’euros.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, s’ha preguntat si l’Estat no es pot permetre deixar de cobrar-les temporalment, representant una xifra tan petita: “No es pot permetre aquesta pròrroga?”.

Chacón ha exposat que aquesta mesura “salvaria” a molts autònoms que no estan ingressant, després del cessament de les activitats no essencials, com la de restaurants, decretat pel Govern per contenir el contagi del coronavirus, però que han de continuar afrontant el pagament d’impostos.

La consellera ha criticat que el Govern, no impulsant mesures com aquesta, sembla que “no coneix o no vol conèixer la realitat” de pimes i autònoms.

“Aturar aquest ofec”

També ha defensat altres mesures per “aturar aquest ofec” i evitar que negocis i empreses tanquin, com la suspensió d’impostos, així com de les quotes d’autònoms, per injectar liquiditat directa.

Chacón ha advocat per atendre l’emergència sanitària actual provocada pel coronavirus, però també per no oblidar l’economia perquè es pot arribar a una crisi social.