Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Calvet emplaça ERC i CUP a trobar la forma de “donar continuïtat a la legislatura”

|

- Publicitat -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha emplaçat aquest dissabte als partits independentistes a “trobar la manera de donar continuïtat a la legislatura” aquest cap de setmana, en al·lusió als contactes que mantenen ERC, CUP i JxCat per abordar la situació del president de la Generalitat, Quim Torra, després que el Tribunal Suprem (TS) avalés l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) de donar per bona la seva inhabilitació com a diputat de Parlament.

“No per voluntat política d’uns partits, de JxCat, ERC o altres, sinó pel nostre sistema democràtic. Ens basem en una defensa estricta del nostre ordenament jurídic, que diu que ningú, cap diputat pot deixar de ser-ho sense sentència ferma”, ha dit, en una entrevista a RAC-1 recollida per Europa Press.

Publicitat

Ha sostingut que aquesta posició és una “defensa no del diputat Quim Torra, no d’JxCat, sinó de defensa de la democràcia” i de la llibertat d’expressió, i ha desitjat que Torra pugui aprovar tant els pressupostos com decrets importants en què treballen en les conselleries sent encara president.

Preguntat per l’absència de declaracions del president de Parlament, Roger Torrent, sobre aquest assumpte, Calvet ha afirmat que “al seu moment ja es va expressar com es va expressar davant l’opinió pública” sobre una situació que, a parer seu, no ha canviat.

“Som on érem”, ha dit el conseller, a dos dies que se celebri el Ple de Parlament convocat per dilluns a les 15.00 hores en la qual la Mesa s’ha de pronunciar sobre la decisió de la JEC, en contra de la qual el TS va decidir dijous desestimar les mesures cautelars de suspensió.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc
Publicitat

Opinió

Minut a Minut