Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Buch deixa de volta i mitja al NY Times la gestió del Gobierno sobre la pandèmia

“Mentre Catalunya ha pres mesures dràstiques per no deixar que la malaltia es propagui, Espanya no”, ha afirmat el titular d’Interior

Redacció
Redacció 21/03/2020
Primer pla del conseller d'Interior, Miquel Buch, oferint una roda de premsa el 12 de març de 2020 (Horitzontal)

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha reiterat en la necessitat de mesures més contundents per combatre la pandèmia del coronavirus. “És un moment en què cal prendre mesures dràstiques, dures i eficients”, ha assenyalat Buch en una entrevista al diari ‘The New York Times’. “Mentre Catalunya les ha pres per no deixar que la malaltia es propagui, Espanya no”, ha sentenciat el conseller d’Interior, que ahir també va anunciar l’activament d’un “certificat d’autoresponsabilitat” per als desplaçaments perquè els Mossos facilitin el pas més àgilment. El rotatiu nord-americà reconeix que el Govern de la Generalitat va “reaccionar amb més rapidesa” que l’Estat tancant bars i restaurants divendres passat i demanant l’aïllament de Catalunya.

Experts donen la raó al conseller: “La UE massa lenta”

La crisi desencadenada pel coronavirus torna a posar a prova la capacitat de resposta de les institucions de la Unió Europea (UE). Davant la pandèmia, els experts consideren que les accions de la UE no són ni tan ràpides ni tan contundents com haurien de ser. “Ha fet falta temps per avaluar l’amenaça. S’ha fet massa lentament, però cada cop hi ha més resposta comuna”, diu el director de l’oficina de Brussel·les de la Fundació Robert Schuman, Eric Maurice, en una entrevista a l’ACN en què apunta que “les autoritats sempre són lentes comparades amb el virus”. En canvi, el subdirector del Centre per a la Reforma Europea, John Springford, creu que no hi ha hagut “massa acció europea” i que la UE no ha ajudat prou als estats davant la crisi.