Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Borràs carrega contra l’Estat per més de 30 anys d’incompliments: “Dèficit fiscal és dèficit social”

La candidata número dos de Junts per Catalunya per Barcelona al Congreso, Laura Borràs, no oblida el dèficit fiscal català i exigeix que s’acabi amb els “enganys sistemàtics” de l’Estat […]

Joan Solé
Joan Solé 15/04/2019

La candidata número dos de Junts per Catalunya per Barcelona al Congreso, Laura Borràs, no oblida el dèficit fiscal català i exigeix que s’acabi amb els “enganys sistemàtics” de l’Estat contra Catalunya: “Quan parlem de dèficit fiscal parlem de dèficit social”.

En el col·loqui Primera Plana organitzat pel diari El Periódico i el Banc Sabadell, Borràs ha carregat contra els executius del Partit Popular i el PSOE perquè “no compleixen allò que els correspon”: “Els greuges sumen 7.600M€, dels quals uns van al finançament dels Mossos, la disposició addicional tercera i la infradotació de la llei de dependència”.

En aquest sentit, l’exconsellera ha admès que hi ha una “dificultat” a l’hora de parlar de xifres concretes: “Es parla de 16.000M€, cal claredat per saber quants surten i no tornen”.

Un autogovern “fake”

A la número dos de JxCat no li ha tremolat el pols per asseverar que a Catalunya, amb els constants atacs de l’Estat contra “la nostra identitat i laminant les nostres competències”, “tenim un autogovern fake” que “ha anat empetitint la seva capacitat d’autogovernar-se”.

Un fet agreujat per la “cinquantena de lleis han estat recorregudes pel Tribunal Constitucional” que “modifica” la voluntat dels representants de Catalunya.

“El PSOE reconeixia el dret a l’autodeterminació”

Borràs li ha recordat al PSOE que amb la seva postura contrària al dret a l’autodeterminació el que fa és “mancar de respecte” a aquest dret fonamental que reconeixia el 1974: “Al Congrés de Suresnes deia que la definitiva solució era el ple reconeixement al dret a l’autodeterminació”.