Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Borràs carrega contra l’Estat per més de 30 anys d’incompliments: “Dèficit fiscal és dèficit social”

L'exconsellera assenyala l'"engany sistemàtic" contra Catalunya i exigeix claredat per xifrar el greuge: "Es parla de 16.000€, cal claredat per saber quants surten i mai tornen"

|

- Publicitat -

La candidata número dos de Junts per Catalunya per Barcelona al Congreso, Laura Borràs, no oblida el dèficit fiscal català i exigeix que s’acabi amb els “enganys sistemàtics” de l’Estat contra Catalunya: “Quan parlem de dèficit fiscal parlem de dèficit social”.

En el col·loqui Primera Plana organitzat pel diari El Periódico i el Banc Sabadell, Borràs ha carregat contra els executius del Partit Popular i el PSOE perquè “no compleixen allò que els correspon”: “Els greuges sumen 7.600M€, dels quals uns van al finançament dels Mossos, la disposició addicional tercera i la infradotació de la llei de dependència”.

Publicitat

En aquest sentit, l’exconsellera ha admès que hi ha una “dificultat” a l’hora de parlar de xifres concretes: “Es parla de 16.000M€, cal claredat per saber quants surten i no tornen”.

Un autogovern “fake”

A la número dos de JxCat no li ha tremolat el pols per asseverar que a Catalunya, amb els constants atacs de l’Estat contra “la nostra identitat i laminant les nostres competències”, “tenim un autogovern fake” que “ha anat empetitint la seva capacitat d’autogovernar-se”.

Un fet agreujat per la “cinquantena de lleis han estat recorregudes pel Tribunal Constitucional” que “modifica” la voluntat dels representants de Catalunya.

“El PSOE reconeixia el dret a l’autodeterminació”

Borràs li ha recordat al PSOE que amb la seva postura contrària al dret a l’autodeterminació el que fa és “mancar de respecte” a aquest dret fonamental que reconeixia el 1974: “Al Congrés de Suresnes deia que la definitiva solució era el ple reconeixement al dret a l’autodeterminació”.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut