Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Artadi: la confrontació és “buscar les esquerdes que permetin fer més feble a l’Estat”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta de JxCat, diputada i regidor a Barcelona, ​​Elsa Artadi, ha assegurat que l’estratègia de confrontació intel·ligent per la qual advoca el seu partit suposa “buscar les esquerdes que permetin fer més feble a l’Estat”.

“És intel·ligent en tant que poses a l’Estat davant dos escenaris dolents per a ell: o deixar-nos fer, com en el 9-N, o tenir les imatges de policies rebentant escoles”, ha explicat en una entrevista aquest diumenge a ‘El País’ recollida per Europa Press.

Publicitat

Ha lamentat que davant l’actitud propositiva del Gobierno, segons ella, hi hagi un “un Pedro Sánchez recentralitzador, aturat i covard”, i ha assegurat que l’Executiu català va a totes les trobades i reunions que considera que són útils.

En aquest sentit, ha avançat que el Govern acudirà a la reunió amb la presidenta de la Unió Europea, Ursula von der Leyen, “si ve a parlar del repartiment dels fons de recuperació”.

Sobre si l’actitud que atribueix a Sánchez la té també el vicepresident del Gobierno, Pablo Iglesias, ha dit: “A Madrid, Podemos no pinta res com a Barcelona els socialistes no pinten res. Iglesias és a Sánchez el que Jaume Collboni és a Ada Colau. Hi ha un tic recentralitzador”.

Pandèmia i diàleg

En la gestió de la pandèmia, ha sostingut que Catalunya es va anticipar i va prendre decisions valentes i difícils a l’estiu, que considera que no ha fet la Comunitat de Madrid: “Si això ho estigués fent Torra, tindríem ja el 155”.

Pel que fa a la taula de diàleg, ha mantingut que ha de ser per negociar qüestions com la reforma del Consell General de Poder Judicial: “Les xerrades, al bar”.

Et pot interessar  La Moncloa veu a la baixa el "suflé" de Puigdemont i confia a retenir ERC i Junts a canvi d'almoines

Eleccions

Ha desitjat que el candidat de JxCat a les eleccions a Catalunya sigui el líder del partit i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè “és el millor polític que de llarg té aquest país”.

En preguntar-li si ella serà la número dos d’aquesta llista, ha contestat que es presentarà a les primàries de 2023 per a l’alcaldia de Barcelona perquè la ciutat “està en la pitjor crisi i amb el pitjor govern possible”.

També ha afirmat que amb ERC mantenen projectes diferents i una legítima confrontació d’idees, en les seves paraules: “Nosaltres hem estat clars, i no és el cas d’ERC, que volem un govern nítidament independentista”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut