Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

A l’Estat li tremolen les cames i no vol publicar al BOE la inhabilitació de Torra

|

- Publicitat -

L’advocacia de l’Estat no considera necessari publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la inhabilitació del fins a aquest dilluns president de la Generalitat Quim Torra, segons ha confirmat l’ACN. La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha dit a primera hora de la tarda que el govern espanyol estudiava si legalment era “imprescindible i necessari” fer aquesta publicació, i ha concretat que la qüestió estava en mans de l’Advocacia de l’Estat.

Aquest organisme es decanta ara per l’opció de no publicar el cessament. El Govern s’ha dirigit a l’executiu espanyol per demanar-li la previsió de la publicació del cessament, ja que, segons un informe jurídic de la Generalitat, és el pas previ per impulsar un decret de substitució.

Publicitat

Amb l’ombra de la justícia europea, on acabarà segur el cas de la inhabilitació de Torra, podria ser un dels motius per la negativa de publicar la sentència al BOE com a futura estratègia de defensa de l’Estat als tribunals de la UE.

Et pot interessar  El TS inadmet el recurs de Torra contra la pena per no despenjar la segona pancarta pels polítics presos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut