Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Xavier Martínez-Gil: “Maragall representa el passat”

"Vull una regeneració democràtica al partit i apostar perquè Barcelona sigui la capital de la República"

|

- Publicitat -

Xavier Martínez-Gil, el candidat no oficial que intenta recollir avals a Esquerra de Barcelona per a competir en unes primàries contra Ernest Maragall, el candidat avalat per la direcció, ha ofert avui una roda de premsa per als mitjans a l’Ateneu Barcelonès.

Xavier Martínez-Gil va desglossar en aquesta entrevista per a La República les raons de la seva candidatura i les reflexions sobre com s’ha produït el relleu d’Alfred Bosch per Ernest Maragall.

Publicitat

La Barcelona republicana del futur

Avui, en roda de premsa, Martínez-Gil ha volgut profunditzar sobre les característiques que el diferencien del candidat oficialista: “Nosaltres no mirem cap al passat ni creiem que un cognom avali una candidatura, de fet, pensa així no és gens republicà” ha explicat. Ha definit el seu projecte com “accions que miren cap al futur i ha posat èmfasi en què això implica la construcció de la República. En aquest sentit, ha assegurat que “Maragall representa el passat, un cognom que recorda la Barcelona autonomista”.

Martínez-Gil ha assegurat que la seva candidatura pretén forçar una “regeneració democràtica i enfortir mecanismes de democràcia interna d’ERC i ha recordat que “Barcelona ha de caminar en el sentit que ho fa el país i exercir de capital de la República sense caure en l’error de centralitzar el país”.

Ha posat l’accent en aspectes que destaca del programa electoral d’ERC en aspectes d’habitatge, energia, seguretat, fiscalitat municipal i turisme, principals problemes de la ciutat comtal.

L’aparell del partit en contra

El candidat alternatiu ha recordat que “estem nedant a contracorrent”, ja que “l’aposta de la direcció del partit és una altra”. Tot i acceptar que el partit passa per un moment complicat (la secretaria general a l’exili i president i presó) això no s’ha de convertir en “una lleialtat cega cap a les decisions de la direcció”.

Et pot interessar  Front comú del sobiranisme d'esquerres a les europees: MÉS se suma a ERC, EH Bildu i el BNG

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut