Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Rebrot a Tarragona: l’Ajuntament es mostra molt preocupat i demana als ciutadans “estar ben alerta”

El portaveu municipal, Xavier Puig lrecorda que a pandèmia no ha acabat

Agències 09/07/2020
Pla general de la façana de l'Ajuntament de Tarragona, amb la pancarta 'Llibertat presos polítics!' col·locada aquest divendres al migdia. Foto del 26 de juliol del 2019 (Horitzontal).

Preocupació a l’Ajuntament de Tarragona pel brot de coronavirus que s’ha detectat a la ciutat, amb cinc casos positius, tots del mateix nucli familiar, i una vintena més fent-se les proves. L’Ajuntament demana a la ciutadania que aquest brot “serveixi per estar ben alerta perquè la pandèmia no ha acabat”, afirma el portaveu municipal, Xavier Puig. En declaracions a l’ACN, Puig s’ha mostrat molt preocupat per aquest brot en una ciutat on la covid-19 no havia colpejat fort. De fet, és un ajuntament que sempre ha apostat per la màxima restricció i no li ha tremolat el pols a l’hora d’implantar consignes. “I la ciutadania complia amb molta responsabilitat, però darrerament s’havia abaixat la guàrdia, tothom s’havia relaxat”, exposa el portaveu.

Des del consistori s’insisteix que els ciutadans no poden confiar en què l’administració ho resolgui tot, i que cadascú ha de ser molt responsable i “fer els deures, és a dir, les mans, la màscara i la distància”, diu Puig. El portaveu municipal avisa: “Si hem d’anar prenent mesures més restrictives les prendrem; si la gent actua amb la màxima autoresponsabilitat no caldrà que fem passes enrere”.

Segons fonts del Departament de Salut, l’evolució del brot de Tarragona es manté igual que en les darreres hores, amb cinc casos positius confirmats i una vintena de persones en quarantena preventiva, que havien estat en contacte amb la família afectada per la covid-19.