Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

PSC i JxCat tanquen un acord per a governar la Diputació de Barcelona

|

- Publicitat -

Tarda de trucades i negociacions. Si fa unes hores explicàvem la conversa a dues bandes de JxCat amb ERC i PSC, ara ja s’ha conegut amb qui ha decidit pactar la coalició de Carles Puigdemont per a governar la Diputació de Barcelona, una de les institucions que mou més diners al Principat.

El PSC i JxCat han tancat un pacte per governar junts on la presidència recaurà en els socialistes, que aquest dissabte decidiran al seu candidat en el consell nacional de la formació però tot apunta que pugui ser Núria Marín.

Publicitat

En el document, al que ha tingut accés Efe i recollit pel 3/24, les dues forces acorden la seva presència en el govern i recalquen que se centraran en les polítiques pròpies d’aquesta administració, deixant de costat qüestions d’una altra índole, en les que poden tenir posicions diferenciades.

Segons fonts de JxCat, l’oferta del PSC era “incomparable amb la d’ERC i Comuns”. A més, justifiquen anar amb el PSC recordant els pactes d’ERC a 27 municipis per treure’ls l’alcaldia on el PSC ha estat també protagonista. “Si ells no van voler anar junts, ara hem de jugar amb aquesta realitat”, expliquen. ERC, per tant, s’ha quedat sense Barcelona i la DiBa tot i haver tret els seus millors resultats a la província de Barcelona.

Et pot interessar  Junts creu que l'informe del comitè de Peticions sobre la immersió "destrossa" la reputació del PE: "És un despropòsit"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut