Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

PSC i JxCat tanquen un acord per a governar la Diputació de Barcelona

La presidència és pels socialistes i ERC queda fora del pacte

Redacció 05/07/2019
Ple de la Diputació de Barcelona

Tarda de trucades i negociacions. Si fa unes hores explicàvem la conversa a dues bandes de JxCat amb ERC i PSC, ara ja s’ha conegut amb qui ha decidit pactar la coalició de Carles Puigdemont per a governar la Diputació de Barcelona, una de les institucions que mou més diners al Principat.

El PSC i JxCat han tancat un pacte per governar junts on la presidència recaurà en els socialistes, que aquest dissabte decidiran al seu candidat en el consell nacional de la formació però tot apunta que pugui ser Núria Marín.

En el document, al que ha tingut accés Efe i recollit pel 3/24, les dues forces acorden la seva presència en el govern i recalquen que se centraran en les polítiques pròpies d’aquesta administració, deixant de costat qüestions d’una altra índole, en les que poden tenir posicions diferenciades.

Segons fonts de JxCat, l’oferta del PSC era “incomparable amb la d’ERC i Comuns”. A més, justifiquen anar amb el PSC recordant els pactes d’ERC a 27 municipis per treure’ls l’alcaldia on el PSC ha estat també protagonista. “Si ells no van voler anar junts, ara hem de jugar amb aquesta realitat”, expliquen. ERC, per tant, s’ha quedat sense Barcelona i la DiBa tot i haver tret els seus millors resultats a la província de Barcelona.