Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Maragall preveu que governarà sol i descarta que Colau pacti amb PSC i Valls

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i guanyador dels comicis, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dilluns que buscarà contactar de forma “immediata” amb el candidat de JxCat, Quim Forn, i l’encara alcaldessa, Ada Colau (BComú), per abordar la governabilitat de la ciutat i trobar els pactes per garantir la seva investidura com a alcalde.

En roda de premsa, ha dit que el millor escenari seria “un govern municipal d’ampli espectre” on hi hagués membres d’ERC, JxCat i BComú, però ha puntualitzat que ara per ara és impossible perquè JxCat i BComú s’autoexclouen, i ha conclòs que amb tota probabilitat haurà de governar en solitari.

Publicitat

Maragall defensa que l’uneixen diverses qüestions amb JxCat, entre altres la independència i la reivindicació de la llibertat dels presos sobiranistes, i també amb Colau, com l’aposta per un referèndum com a mecanisme per desencallar el conflicte polític a Catalunya.

Així, ERC ha conclòs que l’únic escenari possible és pilotar l’Ajuntament amb pactes amb aquests dos partits, i que ho ha de fer en solitari i no amb un govern de coalició per la “mútua exclusió” a governar junts que hi ha entre JxCat i BComú.

A diferència de Forn i Colau, Maragall ha descartat buscar el PSC com a soci per a la investidura, ja que ha acusat els socialistes catalans de ser còmplices de “la repressió” de l’Estat contra Catalunya que es visualitza, al seu parer, en situacions com la dels presos sobiranistes.

Descarta un pacte entre Colau, PSC i Valls

Ha considerat “inversemblant” que hi pugui haver un pacte a tres bandes entre Colau, Jaume Collboni (PSC) i Manuel Valls (Cs) que li barraria el pas a l’Alcaldia de Barcelona, ​​i ha afirmat que aquestes tres formacions són massa heterogènies per posar-se d’acord.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M

Contactes amb comuns i Forn

El candidat d’ERC a l’Ajuntament ha explicat que va poder parlar la mateixa nit electoral amb Colau, i que tots dos van constatar la “plena disposició” mútua a parlar de forma immediata i en favor de l’interès de la ciutadania de la capital catalana.

Maragall ha assegurat que el diàleg que espera entaular amb Forn i Colau no serà només retòric i buscarà que es plasmi en “iniciatives polítiques” concretes, que no ha detallat.

Ha afegit que, quan vagi a la presó de Soto del Real (Madrid) per veure amb Forn, també aprofitarà per fer-ho amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, els dos en presó preventiva per la causa de l’1-O que es jutja a el Tribunal Suprem.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut