Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Les dades que indiquen que l’independentisme podria haver superat el 50% també a les municipals

|

- Publicitat -

L’independentisme ha arrasat a les eleccions europees a Catalunya amb una clara victòria fregant el 50% dels vots, si se suma JxCat, ERC i Pirates amb un 49,85‬% on, segurament, hi hauríem de sumar bona part dels votants del PACMA que sempre s’ha mostrat a favor del referèndum.

A les municipals, però, és més complicat fer aquesta suma perquè hi ha una enorme pluralitat de formacions locals que distorsionen poder fer aquesta anàlisi.

Publicitat

Si bé és cert que, com sempre, el vot dels Comuns amaga una part d’independentistes, el que sí que podem fer és sumar el 23,48% dels vots d’ERC, el 15,39% de JxCat, el 3,47% de la CUP i les diferents candidatures de Primàries amb un 1%. El total del vot independentista que es pot calcular a tot el Principat representa el 43,34%. Aquí tots els resultats al detall.

És fàcil imaginar, doncs, que el 6.66% restant per assolir la majoria absoluta independentista es reparteix en candidatures locals que bona part ho són. Hi ha exemples com la majoria de candidatures locals que formen part d’Independents de la Selva o els partits agrupats dins la Federació d’Independents de Catalunya, o la coalició Tots per l’Empordà, entre d’altres.

Concretament, un exemple que es repeteix a tants altres pobles on el conflicte nacional no existeix i on es presenten candidatures veïnals, que no cal que especifiquin que són independentistes, i que competeixen entre elles. Una altra mostra d’això mateix és Alpens (Osona) on el partit municipalista “Impulsem” ha guanyat a JxCat 4 a 3 i és un poble on l’1-O va treure pràcticament un 100% de ‘Sí’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut