Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

[Vídeo] ERC, JxCat i la CUP rebutgen la proposta de Graupera per contraprogramar el debat Colau-Valls

La proposta de la candidatura de Jordi Graupera, Barcelona és Capital, per contraprogramar el debat organitzat per Salvados de La Sexta entre l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el representant […]

Joan Solé
Joan Solé 07/04/2019

La proposta de la candidatura de Jordi Graupera, Barcelona és Capital, per contraprogramar el debat organitzat per Salvados de La Sexta entre l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el representant de Ciudadanos, Manuel Valls, no ha prosperat.

Malgrat les crítiques amb les quals ERC, JxCat i la CUP volien denunciar aquest exercici d’invisibilització de les altres veus que opten a l’alcaldia de Barcelona, cap de les tres formacions ha acceptat l’alternativa de Barcelona és Capital de participar en el debat d’avui diumenge a les 21h al Restaurant Cats (c/ Bruc, 46) moderat per Joan Maria Pou i Marina F. Torné.

Segons ha pogut saber La República, fins avui diumenge al migdia les formacions sondejaven la seva participació. Tot i que cap donava el ‘Sí’ definitiu, Barcelona és Capital s’ha trobat amb un escenari on cadascú restava a l’expectativa de veure què faria l’altra. Les dues formacions que més han dubtat han estat JxCat i la CUP. Els primers han sondejat la seva participació però no amb la número dos de la llista, Elsa Artadi. La CUP, per la seva part, es reservava l’acceptació segons la pluralitat representada.


En declaracions dels organitzadors, la candidatura d’ERC, molt bel·ligerant amb la decisió d’Évole de no donar veu a la llista que encapçala les enquestes, ha resolt la qüestió assegurant que “no volia contraprogramar” el debat organitzat per La Sexta.

L’acte segueix en peu

Tot i el ‘No’ de totes les altres formacions, Barcelona és Capital manté la convocatòria a les 21h amb un format on els qui ho segueixin des del Restaurant Cats o mitjançant les xarxes socials podran preguntar a Jordi Graupera.