Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

El llaç groc fa trontollar l’entesa entre Colau i Collboni

El socialista pressiona: “No descarto que finalment no hi hagi acord”

Agències 22/06/2019
Ada Colau i el socialista Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu

El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha avisat la nova alcaldessa, Ada Colau, una setmana després de ser escollida que no descarta “el no-acord” per formar govern i apunta que les negociacions van “a poc a poc”. En una entrevista a ‘La Vanguardia’ Collboni ha indicat que se sent “optimista” però no ha volgut donar res per fet i ha assegurat que s’obre un escenari de “corresponsabilitat”. En aquest sentit, el líder del PSC ha recordat a Colau que va aconseguir l’alcaldia “gràcies als vots del PSC” i ha assegurat que, en cas d’acord, el govern sortint serà “ampli i sòlid”.

Primer problema: un llaç groc

En referència a la decisió de l’alcaldessa de tornar a penjar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament Collboni ho ha titllat de “decisió precipitada” i “d’error”, com ja van fer membres de la seva formació, i ha afegit que l’alcaldessa “es va extralimitar” perquè és un acord que considera que hauria d’haver pres la junta de portaveus.

En referència al suport a Colau per conformar govern, Collboni ha avisat que no hi haurà “xecs en blanc” i ha posat al centre del debat el programa electoral que cal “dur a la pràctica”. “Hem complert amb el compromís que l’alcaldia sigui progressista i que no estigui subordinada al procés. Ens queda el tercer compromís, el del bon govern, un executiu eficaç i centrat en els problemes de la ciutat”, ha explicat.

Collboni també ha tret ferro al fet que a l’anterior mandat es trenqués l’acord entre socialistes i comuns i ha assegurat que s’ha fet “un reset” amb les eleccions. “Serà un govern amb la mateixa alcaldessa però serà un altre govern”, ha avançat. Tot i això, Collboni ha avisat que la confiança “es guanya en molts anys” i es pot perdre “en qüestió de segons”, encara que ha assegurat que ell vol “poder confiar” en BComú.

Pel que fa a la possibilitat d’un altre trencament de l’acord en cas d’un govern conjunt, Collboni ha volgut diferenciar-ho del darrer mandat i ha posat l’accent en el fet que les bases votessin en consulta a favor del pacte i que els mateixos dirigents el veiessin amb bons ulls. “El compromís explícit de l’alcaldessa, de la direcció del partit i el suport de les bases són la millor garantia”, ha confiat.