Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Collboni fitxa Santi Vila per presidir el Comitè Assessor d’Infraestructures

L'alcalde de Barcelona justifica l’encàrrec a Vila perquè “independentment de la seva trajectòria política, té un prestigi al país”

|

- Publicitat -

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha incorporat l’exconseller de la Generalitat, Santi Vila, com a president del Comitè Assessor d’Infraestructures que entrarà en funcionament a partir de setembre. Vila continua, juntament amb Lluís Puig, pendent del judici per no haver lliurat 44 obres del Museu de Lleida al monestir de Sixena durant el 155.

L’objectiu, segons ha anunciat l’alcalde en una atenció als mitjans, és que l’Ajuntament es pugui “projectar el 2030” i prendre “decisions que afectaran el futur de la ciutat” sobretot en la qüestió del compromís climàtic.

Publicitat

“Ambiciono que la ciutat tingui una posició en matèria d’infraestructures que sigui escoltada pel Govern”, ha argumentat Collboni. Aquest comitè es reunirà cada trimestre i hi haurà dues reunions plenaries a l’any.

En la mateixa línia, l’alcalde ha remarcat que l’Ajuntament no té competències directes en matèria d’infraestructures, però que aquestes afecten el conjunt de barcelonins. Per això, Collboni ha assegurat que el comitè servirà per fixar posicions “rigoroses, expertes i plurals”. En aquest sentit, ha matisat que el debat sobre les d’infraestructures sovint “ha quedat encallat i cronificat” i que precisament la voluntat del comitè és que “la recerca de consens no paralitzi”.

L’alcalde ha defensat el fitxatge de Santi Vila, i ha assegurat que la proposta neix de forma “independent” a la trajectòria política de l’exconseller, perquè “té un prestigi dins el país”. En aquest sentit, Collboni ha valorat “la doble dimensió” de Vila, que va ser conseller i alcalde. “Santi Vila sap què és endreçar la ciutat i projectar-la cap al futur”, ha dit. Per la seva banda, Vila ha destacat que s’ha sentit “honorat” pel nomenament que ha agraït a l’alcalde “com a amic personal”.

Et pot interessar  TriasxBCN demanarà la reprovació del govern Collboni pel seu “aïllament” i “incapacitat” de trobar acords

Collboni ha volgut remarcar que la presidència d’aquest comitè, “no és retribuïda” i que tant Vila com la resta de membres de la comissió, seran “militants i voluntaris per la ciutat de Barcelona”.

El cap del PSC a Barcelona també ha explicat que Vila tindrà “tota la llibertat” per establir la composició dels membres del comitè, que començarà a funcionar després de les Festes de la Mercè. Per la seva banda, Vila ha agraït la confiança de l’alcalde, i ha refermat que el comitè actuarà “amb independència i coneixement”. “Ha de ser plural, i per això ve de posicions ideològiques diferents”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut