Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El Govern assumeix la defensa de Santi Vila en la causa de Sixena i li ofereix a Lluís Puig

Els exconsellers continuen pendents del judici per no haver lliurat 44 obres del Museu de Lleida al monestir de Sixena durant el 155

|

- Publicitat -

El Govern assumeix la defensa de l’exconseller de Cultura Santi Vila en el judici pel cas Sixena a petició d’ell mateix. Segons ha avançat l’Ara i ha confirmat l’ACN, fonts de la Presidència asseguren que també se li oferirà al diputat i exconseller Lluís Puig, que per ara no ho ha demanat. Els exconsellers tenen pendent un judici per no haver lliurat 44 obres del Museu de Lleida al monestir de Sixena ara fa gairebé sis anys, en un episodi d’espoli cultural durant el 155.

Fonts de la Presidència asseguren que des que Pere Aragonès és president, la directriu en els serveis jurídics és que defensin els alts càrrecs actuals o passats que hagin de fer front a “responsabilitats patrimonials” per actuacions en l’exercici del seu càrrec. En legislatures passades, primer ho havien de demanar els afectats.

Publicitat

En aquest sentit, des de Presidència expliquen en aquesta legislatura el Govern ha actuat de ‘mutu propi’ en els casos actuals i posen d’exemple que s’ha ofert assumir la defensa als càrrecs i exalts càrrecs afectats per l’espionatge de Pegasus. Tres de les persones afectades han acceptat l’oferiment.

Tanmateix, segons fonts de la Presidència, el Govern no pot assumir la defensa de les persones investigades per l’1-O. En aquests casos, poden ser encausats per un delicte de malversació i, segons la justícia, el Govern és llavors part perjudicada.

Et pot interessar  Puigdemont confia que la sentència del TJUE sobre grups identificables afavorirà altres col·lectius
Publicitat

Opinió

Minut a Minut