Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Colau vol forçar el reglament intern del seu moviment per perpetuar-se a l’Ajuntament

L’alcaldessa s’aprofita de la bona disposició d’ERC per tornar a robar-li l’alcaldia

Redacció 30/05/2021
L'aplaudiment de Manel Valls a la investidura d'Ada Colau.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que la decisió de presentar-se a una reelecció al 2023 encara no està presa, motiu pel qual encara no descarta un tercer mandat al capdavant del consistori barceloní: “La decisió sobre si em presentaré a la reelecció no està presa, la veritat, ja es veurà al seu moment, hauré de parlar-ho amb l’organització”. “El meu compromís és de dos mandats però el reglament intern preveu que n’hi pugui haver un tercer”, ha dit en una entrevista a La Vanguardia que ha recollit Europa Press aquest diumenge, en la qual ha defensat que ara mateix se sent amb força i il·lusionada amb el projecte de Barcelona de cara als propers dos anys i amb la sortida de la pandèmia del coronavirus. El que ha obviat l’alcaldessa és que els estatuts que esmenta ho tracten “per a casos excepcionals”.

Ha detallat que hi ha més de 20 grans projectes en desenvolupament i que l’Ajuntament és “el principal inversor de la ciutat” i qui més obra pública està licitant a Catalunya, segons ella. Ha erigit l’Ajuntament com “l’administració més estable a Catalunya i potser a Espanya” i ha destacat que la coalició municipal amb el PSC és estable i també ho és el diàleg amb ERC. Ha expressat el seu agraïment al president del grup municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall: “Li agraeixo la seva oposició molt constructiva, que hagi estat el principal soci del govern i espero que continuï així”, i ha afegit que li hauria agradat fer un govern més ampli d’esquerres.

GOVERN D’ARAGONÈS
Malgrat que considera que a la Generalitat “fa anys que hi ha bloqueig, paràlisi i falta de diàleg”, s’ha mostrat optimista amb el nou Govern que lidera Pere Aragonès i afirma que aquesta legislatura podria ser l’inici d’una nova etapa que hauria de ser, en les seves paraules, de llarga durada, amb estabilitat, diàleg i consensos. “Ho demana una ciutadania farta de la crisi i de les baralles polítiques. La Generalitat ha estat molt bloquejada pel procés, però malgrat les diferències amb el president, veig un canvi de to i de voluntat”, ha afegit.

AEROPORT DEL PRAT I MUSEU HERMITATGE
En ser preguntada sobre l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, ha assegurat que tant ella com el primer tinent d’alcalde de Barcelona i líder del PSC a la ciutat, Jaume Collboni, donen suport a la inversió. “Aquí ningú ha dit que no la vulguem: sí a la inversió, sí a la millora de la connectivitat i de les infraestructures però sí també a reduir les emissions, que és una obligació de la UE”, ha recordat.

Respecte al projecte del museu Hermitage a la capital catalana, que va rebre la negativa del consistori aquesta setmana passada, ha reconegut que el debat “s’ha perllongat més del que es desitjava” però afirma que ha permès que apareguin nous actors i propostes. “Deixem enrere la primera proposta i treballem en positiu per accelerar el diàleg perquè la nova proposta tingui elements de cultura i innovació”, ha defensat.