Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Artadi: “Celebrem que Barcelona tindrà un alcalde independentista”

|

- Publicitat -

Elsa Artadi, qui ha dut el pes de Junts per Barcelona perquè el cap de llista de la formació és el pres polític Quim Forn, ha sortit a fer la valoració dels resultats a Barcelona.

Artadi ha destacat que hi ha hagut dues bones notícies, per una banda, el resultat de Lliures per Europa i l’altra que Barcelona tindrà un alcalde independentista.

Publicitat

Sobre la primera ha remarcat que a Europa “hem aconseguit el 50% de vots independentistes” i ha volgut recordar que “el Parlament Europeu tindrà un pres polític i dos exiliats”. En aquest sentit, ha volgut felicitar el president Puigdemont “pel seu magnífic resultat” malgrat el que ha considerat una campanya “amb unes condicions molt precàries” per la repressió estatal i manca de recursos. Artadi ha augurat que ara “podran fer una gran feina des del Parlament Europeu”.

Sobre Barcelona ha sentenciat que “necessitem que la capital sigui independentista, el país s’ho mereix” i per aquest motiu ha volgut felicitar ERC i “el futur alcalde de Barcelona, Ernest Maragall”.

Artadi ha considerat que ara “toca un govern a Barcelona 100% independentista” i ha explicat que ja ha parlat amb el republicà i que s’ha mostrat a la seva disposició.

La catalana ha remarcat que cal reflexionar sobre la unitat: “la fragmentació de l’independentisme ha fet perdre regidors” i ha acceptat que “volíem un millor resultat i entenem que ERC ha acumulat un vot útil pel canvi a Barcelona”.

David Bonvehí: Som la força que més municipis ha guanyat

David Bonvehí ha parlat després la intervenció d’Artadi. El líder del PDeCat ha assegurat que “Junts per Catalunya és la força que més municipis ha guanyat i que més ha guanyat en nombre de capitals de comarca”. També ha volgut avançar que “els vots de Junts per Catalunya estaran al servei de les forces sobiranistes i progressistes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut