Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Arriben ja a set els brots de coronavirus a la regió sanitària de Lleida

A més, una guarderia d’Esparraguera ha de tancar després d’un positiu de Covid-19

Avatar
Agències 30/06/2020
Pla tancat de dos agents de la Guàrdia Urbana de Lleida que identifiquen dos membres de Cantaires de Ponent, Òmnium i l'ANC que han desplegat una pancarta a la plaça Pau Casals de Lleida, el 9 de maig de 2020 (Horitzontal)

El Departament de Salut ha confirmat set brots actius de coronavirus a la regió sanitària de Lleida que sumen, almenys, un centenar de positius. S’han detectat en tres empreses del sector de la fruita del Segrià; en una empresa agroalimentària de la Segarra; en una residència -que no és de gent gran- de Lleida i Salut també està fent seguiment d’un brot comunitari a la capital sel Segrià. Aquests brots se sumen al de la residència de gent gran Castrillon de Lleida, que en aquest cas “està controlat”, segons ha assenyalat la gerent de la regió sanitària, Divina Farreny. D’altra banda, l’Hotel Rambla de Lleida i la Manreana de Juneda acullen 99 persones en aïllament, més d’una seixantena de les quals han donat positiu per covid-19.

Una guarderia ha de tancar a Esparraguera

La llar d’infants Cucuruga d’Esparreguera (Barcelona) ha tancat després que aquest divendres donés positiu en coronavirus un dels quatre alumnes que acollia el centre des de la seva reobertura el passat 9 de juny, segons un comunicat de l’Ajuntament.

El centre estarà tancat durant dues setmanes i alumnes i mestres “hauran d’estar en quarantena durant aquest període d’acord amb el protocol de seguretat i prevenció vigent”.

El dimarts 23 de juny el menor va començar a tenir símptomes, de manera que es va iniciar el protocol de control, aïllament i informació, i dimecres la direcció de l’escola bressol va informar a les famílies que el centre tancaria a l’espera dels resultats de la PCR.

Un cop finalitzi el període de quarantena, l’Ajuntament valorarà “la idoneïtat” de reobrir de nou el centre en funció de les necessitats de les famílies.