Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Anwar aposta per Graupera: “Els partits de l’establishment han fallat”

|

- Publicitat -

Jordi Graupera s’apunta un nou aliat en la seva proposta política per a les municipals de Barcelona. L’advocat de la consellera legítima, Clara Ponsatí, Ammer Anwer, ha donat el seu suport a Barcelona és Capital en l’acte de presentació del manifest ‘Ciutats per a l’exercici de l’autodeterminació: “els partits de l’establishment han fallat”.

Anwer, que ha carregat durament contra l’expresident del Gobierno, Mariano Rajoy, i l’actual president en funcions, Pedro Sánchez, assegurant que Franco estaria “molt orgullós” de la feina que han fet contra l’independentisme i amb la criminalització de drets bàsics dels ciutadans, assevera que hi ha partits que s’omplen la boca amb el poder de la gent, “un poder que reivindiquen” però que a la pràctica “no en fan cas”: “Dono suport a Graupera”.

Publicitat

Una xarxa de ciutats europees en defensa de l’exercici unilateral del dret a l’autoderminació

El manifest presentat per l’advocat Aamer Anwar, Anna Arqué, en nom de la International Commission of European Citizens, l’alcaldable Jordi Graupera i Diana Coromines, número tres de BcnCapital , defensa el dret a l’autodeterminació com un dret “protegit” als tractats internacionals. En aquest sentit, defensa que a partir de la resolució de Venècia, cada vegada que el dret a l’autodeterminació és rebutjat pels estats, les nacions poden “exercir unilateralment aquest dret des del parlament representatiu”. Així, en el cas català, aposta per defensar i respectar els resultats de l’1 d’octubre.

Barcelona, la “batalla fonamental per alliberar el país”

El candidat de Barcelona és Capital ha defensat que hi ha un “renaixement” del dret a l’autodeterminació, un “despertar” dels pobles. Per a Graupera, Barcelona és la “batalla fonamental per alliberar el país, interioritzar que el dret a l’autodeterminació suposa una aposta per una comprensió de les relacions internacionals més genuïna i europea”. “És un manifest que defensa l’Europa dels ciutadans, individus lliures connectats pel món urbà”, ha afegit.

El filòsof ha reivindicat la capital catalana com la ciutat “més gran i poderosa” que intenta fer efectiu el dret a l’autodeterminació: “Europa s’haurà de construir amb una xarxa de ciutats que fan créixer el fons cultural i polític que les fa lliures”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut