Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Anwar aposta per Graupera: “Els partits de l’establishment han fallat”

L’advocat de Ponsatí carrega contra els partits independentistes que no escolten el “poder de la gent”

Joan Solé 17/05/2019

Jordi Graupera s’apunta un nou aliat en la seva proposta política per a les municipals de Barcelona. L’advocat de la consellera legítima, Clara Ponsatí, Ammer Anwer, ha donat el seu suport a Barcelona és Capital en l’acte de presentació del manifest ‘Ciutats per a l’exercici de l’autodeterminació: “els partits de l’establishment han fallat”.

Anwer, que ha carregat durament contra l’expresident del Gobierno, Mariano Rajoy, i l’actual president en funcions, Pedro Sánchez, assegurant que Franco estaria “molt orgullós” de la feina que han fet contra l’independentisme i amb la criminalització de drets bàsics dels ciutadans, assevera que hi ha partits que s’omplen la boca amb el poder de la gent, “un poder que reivindiquen” però que a la pràctica “no en fan cas”: “Dono suport a Graupera”.

Una xarxa de ciutats europees en defensa de l’exercici unilateral del dret a l’autoderminació

El manifest presentat per l’advocat Aamer Anwar, Anna Arqué, en nom de la International Commission of European Citizens, l’alcaldable Jordi Graupera i Diana Coromines, número tres de BcnCapital , defensa el dret a l’autodeterminació com un dret “protegit” als tractats internacionals. En aquest sentit, defensa que a partir de la resolució de Venècia, cada vegada que el dret a l’autodeterminació és rebutjat pels estats, les nacions poden “exercir unilateralment aquest dret des del parlament representatiu”. Així, en el cas català, aposta per defensar i respectar els resultats de l’1 d’octubre.

Barcelona, la “batalla fonamental per alliberar el país”

El candidat de Barcelona és Capital ha defensat que hi ha un “renaixement” del dret a l’autodeterminació, un “despertar” dels pobles. Per a Graupera, Barcelona és la “batalla fonamental per alliberar el país, interioritzar que el dret a l’autodeterminació suposa una aposta per una comprensió de les relacions internacionals més genuïna i europea”. “És un manifest que defensa l’Europa dels ciutadans, individus lliures connectats pel món urbà”, ha afegit.

El filòsof ha reivindicat la capital catalana com la ciutat “més gran i poderosa” que intenta fer efectiu el dret a l’autodeterminació: “Europa s’haurà de construir amb una xarxa de ciutats que fan créixer el fons cultural i polític que les fa lliures”.