Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Més violència masclista: Un jove relata a l’Audiència que és la quarta noia que agredeix sexualment

|

- Publicitat -

Una quarta víctima de l’acusat d’assaltar i abusar de diverses noies en portals i carrers de Lleida, el 2019, ha relatat aquest dijous a l’Audiència que el jove la va abordar i agredir sexualment al portal. Les altres tres van relatar el 10 de març els assalts patits, durant el judici en què l’acusat va negar els fets. La quarta noia no va poder declarar llavors per motius mèdics i, per aquest motiu, ho ha fet avui. Aquest dijous doncs el judici ha quedat vist per sentència després dels informes de la fiscalia i la defensa i de l’última paraula de l’acusat, que ha reiterat la seva innocència. El jove s’enfronta a 16 anys i 9 mesos de presó per quatre delictes sexuals, un d’ells a una nena de només 12 anys. La defensa demana l’absolució.

La noia que ha declarat aquest dijous i que ara té 23 anys, ha explicat que el 26 d’abril de 2019, quan sortia de casa dels seus sogres, algú la va agafar per darrere, li va posar la mans dins els pantalons i li va arrancar les calces. Ha afegit que va sortir corrents cap al portal per fugir d’ell però que el noi va aconseguir posar el peu a la porta abans que es tanqués i va entrar amb ella al portal. “Va ser llavors quan li vaig veure la cara”, ha dit, i ha afegit que va tornar a fer el mateix però aquest cop va arribar a introduir-li els dits a la vagina. La jove ha explicat que després de forcejar amb el jove, va aconseguir empentar-lo fins al carrer, va tancar la porta i va pujar corrents cap a casa.

Publicitat

Declaracions del 10 de març

Tres noies més ja van declarar el 10 de març. Aquell dia, una d’elles, de 30 anys, va explicar que el noi la va abordar quan tornava a casa de passejar el gos, al barri de Pardinyes. La dona va explicar als Mossos que quan va sortir es va fixar que passava un cotxe per davant de casa seva que li va cridar l’atenció perquè era d’hora, no hi havia massa gent ni cotxes pel carrer i que era un cotxe molt gran, negre i amb els vidres tintats. La dona també va declarar que després dels fets, va pujar corrents a casa i va veure el mateix cotxe passant en direcció contrària.

Et pot interessar  Verge convoca el grup d'anàlisi de feminicidis i anuncia la creació d’un gabinet d'expertes en violència vicària

Els Mossos, que també van declarar el 10 de març, van coincidir que aquesta pista va ser “clau” per identificar l’agressor. Amb la descripció del vehicle, els agents van analitzar gravacions de càmeres pròximes a casa d’aquesta dona i a casa d’una noia de 12 anys que havia patit un assalt similar quan tornava a casa, també de passejar el gos.

En tots dos llocs, en el moment dels fets, hi ha càmeres que graven el cotxe passant-hi diverses vegades. “No observem cap altre cotxe de característiques similars. Aquest era l’únic”, van assegurar diversos agents. Arran de la descoberta, els Mossos van fer diversos seguiments a aquest cotxe. Els agents van coincidir que el conduïa l’acusat i que circulava de manera “estranya”. “Anava molt a poc a poc, quan no hi havia trànsit i de cop accelerava o s’aturava en sec si veia alguna noia sola pel carrer”, van explicar.

A més, tal com van declarat els pèrits dels Mossos encarregats d’analitzar empremtes dactilars, l’empremta trobada a la barana del portal de la nena de 12 anys coincideix al 100% amb la de l’acusat, una altra de les proves –juntament amb el cotxe- que la fiscalia ha destacat al seu informe que reforçaria la culpabilitat de l’home.

El jove va ser arrestat el 9 gener de 2020 i dos dies després el jutge va ordenar el seu ingrés en presó provisional, on segueix actualment.

La fiscalia demana que es condemni el jove a 16 anys i 9 mesos de presó per quatre delictes sexuals. Concretament a 8 i 6 anys per dos delictes d’agressió sexual i a 2 anys i a 9 mesos de presó per dos delictes d’abús sexual.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut