Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

Melero confia en l’absolució per rebel·lio i sedició dels encausats

L’advocat de Quim Forn, Xavi Melero, assegura que confia en l’absolució “per rebel·lió i sedició”. Així com la seva confiança en el judici al Procés, perquè Melero creu que Manuel […]

Avatar
Agències 08/04/2019
Xavier Melero, advocat de Quim Forn / ACN

L’advocat de Quim Forn, Xavi Melero, assegura que confia en l’absolució “per rebel·lió i sedició”. Així com la seva confiança en el judici al Procés, perquè Melero creu que Manuel Marchena està fent un paper “espectacular i exemplar”. L’advocat creu que la rebel·lió “ha quedat descartada” perquè estava fonamentada en el control dels Mossos i també rebel·la que s’ha provat que “no va sortir ni un euro” dels fons públics.

Melero ha explicat que ha plantejat a la fiscalia que les dues parts renunciïn a testimonis per escurçar el judici, perquè les compareixences dels policies i de ciutadans que van votar l’1-O no tenen “cap rellevància”. Melero ha recordat a Catalunya Ràdio que els seus testimonis no tenen importància en el procediment del Suprem, i que el propi Manuel Marchena ja va dir que els informes policials no tenien naturalesa de prova. Sobre Marchena, ha considerat que està tenint un paper “exemplar” i que està actuant “correctament” des del punt de vista processal. “Ha pres alguna decisió controvertida, discutible, però en general jo crec que ho està fent molt bé”, ha dit Melero, que preveu que el judici duri fins al juny i que hi hagi sentència a l’octubre o novembre.