Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Maties Serracant recorrerà la condemna per la seva actuació com alcalde durant l’1-O

Serracant considera que l'única sentència hauria de ser l'absolució, perquè la condemna té una dimensió col·lectiva i va més enllà "del que hauria de ser la competència judicial"

|

- Publicitat -

L’exalcalde de Sabadell Maties Serracant, que el matí d’aquest dimarts, 6 de juny, ha estat condemnat per la seva actuació com a alcalde de la ciutat durant l’1-O, ha anunciat que recorrerà la sentència. La injustícia l’ha condemnat a quatre mesos d’inhabilitació, així com a pagar una multa econòmica de 1.800 euros, en trobar-lo “criminalment culpable” d’un delicte de desobediència greu. La condemna no és fermà, motiu pel qual Serracant calcula que la resolució definitiva no arribarà en un mínim de 6 mesos.

Serracant ha defensat que ell no tenia marge d’interferència en l’acció política, ja que era la ciutadania la que volia exercir el seu dret a l’autodeterminació. “Des de la posició d’Alcaldia no teníem instruments per afavorir el referèndum, es va fer perquè la gent va voler”, ha destacat en declaracions a l’ACN. De la mateixa manera, considera que l’única sentència hauria de ser l’absolució, i que la condemna té una dimensió col·lectiva i va més enllà “del que hauria de ser la competència judicial”.

Publicitat

“Més enllà dels matisos de si és més o menys temps o més o menys diners, esperàvem que la sentència fos absolutòria, perquè és per una acció política que vaig tenir com a alcalde i que no hauria de comportar pena”, ha detallat.

A més de recórrer la sentència, l’exalcalde també demanarà un aclariment d’aquesta, perquè la sentència el condemna a 4 mesos sense poder exercir càrrec públic electe, fet pel qual vol que es confirmi si pot continuar exercint com a tècnic al departament de Territori de la Generalitat, on treballa amb el seu predecessor a l’alcaldia de Sabadell i actual conseller, Juli Fernàndez.

Et pot interessar  Denuncien l'actuació "repressiva" de la Generalitat que vol ratificar la pena dels condemnats per protestes a Tarragona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut