Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Marta Pascal presenta candidatura per liderar el PNC amb l’exdiputat Àlex Moga com a número 2

|

- Publicitat -

L’excoordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, presentarà candidatura a la secretaria general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) amb l’exalcalde de Vielha i exdiputat al Parlament de CiU Àlex Moga com a número 2 en el càrrec de secretari d’organització, segons ha avançat Nació Digital i ha pogut confirmar l’ACN. Si la llista de Pascal aconsegueix prou suport en el congrés que el partit celebrarà dissabte, el portaveu de la formació serà Oriol Puig, mentre que Pep Garcia, vinculat al moviment El País de Demà, exerciria de tresorer. La presidència seguiria en mans d’Olga Tortosa, però l’acció executiva estaria en mans de Pascal, Moga, Puig i una quinzena de persones més, bona part vinculades a l’anomenat grup de Poblet.

La resta de noms que conformen la candidatura són els de Marc Perelló, Jordi Gregori, Eva Garell, Albert Farré, Adrià Aldomà, Eduard Martínez, Rosa Orriols, Pere Martínez, Bernat Orellana, Mercè Dalmau, Georgina Bombardó, Manel Romans, Marc Tolrà i Rodolfo Fernández.

Publicitat

L’aparició del PNC és un nou episodi de la remodelació de la dreta catalanista després del trencament de l’hegemonia exercida per CiU durant dècades, a conseqüència tant del procés sobiranista com dels escàndols de corrupció que van tacar la formació i el seu principal artífex, Jordi Pujol.

Pascal, que va protagonitzar diferències ideològiques de consideració amb Carles Puigdemont després de l’1-O, va abandonar fa dos anys les sigles hereves de CDC, tot advertint que no es retirava de la política.

En els darrers dies hi ha hagut altres moviments de profunditat dins l’entorn del sobiranisme moderat, com ara que noms destacats del PDeCAT com Carles Campuzano, Lluís Recoder o Jordi Xuclà han abandonat la formació i s’acostaran probablement al nou actor.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics

Tot plegat mentre l’entorn del PDeCAT continua pendent d’una remodelació de l’espai a l’espera dels moviments que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pugui fer des de l’exili de Brussel·les, amb les influències d’altres actors com la Crida.

En aquest sentit, els presos independentistes d’aquest partit han anunciat que proposaran a l’executiva integrar el moviment en una nova formació que lideri el mateix Puigdemont.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut