Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Maragall, sobre la negociació confessa entre Collboni i Valls: “Algú en tenia algun dubte?”

|

- Publicitat -

El líder republicà a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha avisat aquest dijous que ERC augmentarà el “to d’exigència” i es perfilarà com “l’alternativa per a Barcelona”. En una compareixença per valorar l’equador del mandat del govern d’Ada Colau, Maragall ha criticat que la suma d’interessos de Barcelona en Comú i el PSC no es tradueix en cap projecte de ciutat. Segons ell, la ciutat està “atrapada i immobilitzada entre els que volien decreixement i els que volen creixement a qualsevol preu”. Sobre la negociació entre Jaume Collboni i Manuel Valls per la investidura de Colau, ho ha donat per fet: “Algú en tenia algun dubte?”. La decisió, ha indicat, va ser resultat “d’unes decisions polítiques compartides”.

El regidor d’Esquerra ha negat que els republicans siguin socis preferents de l’executiu municipal i ha reiterat que ara volen marcar un “punt i a part”, distanciar-se i aparèixer “sistemàticament” com “l’alternativa” de govern.

Publicitat

“Nosaltres expressem una aliança amb la ciutat i estarem en condicions d’explicitar una alternativa”, ha dit sense revelar-ne els detalls. De fet, ha afirmat que segueix “apassionat” i “compromès” i està en disposició de “posar-hi tota l’energia”.

Amb tot, Maragall també ha dit que tot i aquest “punt i a part” no abandonaran “el terreny de l’acord” i la possibilitat de seguir treballant.

Sobre el fet que s’hagi vist ERC com un soci preferent del govern a l’hora d’arribar a acords i aprovar mesures, Maragall ho ha negat. “Se’ns diu socis quan se’ns ha impedit ser-ho”, ha assegurat, matisant que per ser soci has d’estar al govern.

Crítiques al govern

En la roda de premsa, el regidor ha repassat alguns dels punts que des d’ERC critiquen, com ara la subhasta del Front Marítim, el retard en la reforma de la Rambla, el fracàs en la compra del Gimnàs Social Sant Pau o que encara no s’hagi aplicat l’anomenada ‘taxa Amazon’. També ha lamentat que la prefectura de la policia de la Via Laietana encara no s’hagi recuperat per fer-hi un espai de memòria. “La llista és prou explícita”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Trias deixa entreveure que no marxarà de l'Ajuntament fins que vegi com evoluciona l'amnistia

Per altra banda, ha denunciat que el govern de Colau s’hagi “especialitzat” en “traspassar” problemes a altres administracions i ha reivindicat l’entesa institucional entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

Per últim, també ha apuntat que un dels “dèficits grossos” de l’executiu municipal és, a parer seu, “la incapacitat de generar complicitat” amb altres administracions o amb la mateixa ciutadania.

Sobre l’Hermitage, Maragall ha explicat que el problema s’origina ja amb els primers tràmits i amb una “deixadesa de funcions” per part del consistori. Ara, però, ha apuntat que hi ha elements nous en el projecte que “potser aconsellen prudència” per veure quin seria el resultat final de la proposta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut