Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Maragall qualifica de “burla grotesca” que el rei parli “d’integritat moral”

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona esclata contra les paraules de Felipe VI

Agències 25/12/2021
Ernest Maragall, atenen els periodistes des del Parlament el 6 de febrer del 2020.

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament, Ernest Maragall, ha defensat que Macià estaria “orgullós” de Catalunya, un país que “no només gestiona”, sinó que “negocia, dialoga i guanya dignitat” amb la confiança “per ser referència”.

“ERC n’és la millor mostra. Està governant el present, preparant el futur i guanyant perquè el país pugui ser tot el que es mereix i aspira”, ha declarat durant l’ofrena a la tomba del president Macià. Maragall també ha criticat que el discurs del rei va ser “el de sempre” i ha qualificat de “cinisme” el fet que parlés d’integritat moral. “Sona com una burla grotesca”, ha titllat.

Maragall ha contraposat la “dignitat i afany de llibertat” de Macià amb el missatge del monarca, “més de cartó pedra” que mai, aferrant-se a una Constitució “que ja no diu res a ningú”, una història “buida de contingut”. A Catalunya, segons Maragall, hi ha “feina” pendent que ERC “està fent” i ha reivindicat haver aprovat els pressupostos “en els termes i el moment en què toca”. Segons el líder d’ERC a Barcelona, és la primera peça d’un projecte de país que el partit construeix “amb totes les conseqüències”.

Així, ha detectat tres reptes, el de la pandèmia, el de l’equilibri global de la societat i el de la llibertat. “Patim un altre atac per la rereguarda, el de la llengua, havent de demostrar el que som i com ens diem”, ha descrit. Per Maragall, el repte s’està gestionant amb una barreja de “serenitat i convicció” i amb la fermesa “que ens farà guanyadors”.