Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Maragall qualifica de “burla grotesca” que el rei parli “d’integritat moral”

|

- Publicitat -

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament, Ernest Maragall, ha defensat que Macià estaria “orgullós” de Catalunya, un país que “no només gestiona”, sinó que “negocia, dialoga i guanya dignitat” amb la confiança “per ser referència”.

“ERC n’és la millor mostra. Està governant el present, preparant el futur i guanyant perquè el país pugui ser tot el que es mereix i aspira”, ha declarat durant l’ofrena a la tomba del president Macià. Maragall també ha criticat que el discurs del rei va ser “el de sempre” i ha qualificat de “cinisme” el fet que parlés d’integritat moral. “Sona com una burla grotesca”, ha titllat.

Publicitat

Maragall ha contraposat la “dignitat i afany de llibertat” de Macià amb el missatge del monarca, “més de cartó pedra” que mai, aferrant-se a una Constitució “que ja no diu res a ningú”, una història “buida de contingut”. A Catalunya, segons Maragall, hi ha “feina” pendent que ERC “està fent” i ha reivindicat haver aprovat els pressupostos “en els termes i el moment en què toca”. Segons el líder d’ERC a Barcelona, és la primera peça d’un projecte de país que el partit construeix “amb totes les conseqüències”.

Així, ha detectat tres reptes, el de la pandèmia, el de l’equilibri global de la societat i el de la llibertat. “Patim un altre atac per la rereguarda, el de la llengua, havent de demostrar el que som i com ens diem”, ha descrit. Per Maragall, el repte s’està gestionant amb una barreja de “serenitat i convicció” i amb la fermesa “que ens farà guanyadors”.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut