Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Maragall pica l’ullet a JxCat criticant les reaccions després de l’acord d’ERC i el PSOE

El regidor de l’Ajuntament no menciona partits, però aviva el foc entre les agrupacions independentistes: “Visca la confrontació, mori la política… ERC endavant!”

Àlex Huguet 31/05/2020
Ernest Maragall atenent als mitjans de comunicació

El regidor i líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha criticat les males reaccions que hi ha hagut per part d’altres partits independentistes, al saber-se que ERC s’abstindrà en favor d’una nova pròrroga de l’estat d’alarma al Congrés.

Sense citar qui o quins han dit res, Maragall enumera diverses que coses que ha notat en algunes de les reaccions a l’acord a Twitter: en primer lloc, arriba a la conclusió que els altres no volen “que passi res de bo si no sóc jo qui ho aconsegueix”. També defineix que alguns neguen qualsevol cosa que no surti d’ells mateixos amb la frase feta “La guineu quan no les pot haver, diu que són verdes”. Per últim, retreu a tots els crítics que busquen la confrontació i que “mori la política”, per acabar amb un clar missatge de suport al seu partit: “ERC endavant!”

Un nou senyal del malestar que hi ha entre les agrupacions independentistes, i sobretot entre els socis del Govern català: JxCat i ERC.