Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Maragall: “La meva responsabilitat serà governar encara que sigui en solitari si es mantenen els vetos”

|

- Publicitat -

El cap de llista d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall, ha defensat que la seva responsabilitat serà governar “amb les condicions que siguin” i ha apuntat que governarà en solitari “si els vetos creuats funcionen tal com estan explicitats”. D’aquesta manera s’ha referit en una entrevista a Catalunya Ràdio als recels entre els comuns i JxCat. De fet, Maragall ha assegurat que “hi ha molt a parlar” tant amb la cap de llista de BComú i fins ara alcaldessa, Ada Colau, i amb JxCat. I és que la suma de regidors d’ERC i JxCat s’ha quedat a 15, lluny dels 21 que marca la majoria absoluta. Els 10 representants de Maragall i els 10 de Colau junts es quedarien a només un d’aquesta majoria.

Maragall celebra que a Barcelona hi hagi una majoria de vots progressistes però ha considerat “prematur” parlar de pactes postelectorals. El que toca ara, segons el guanyador de eleccions a la capital catalana, és posar-se en marxa i parlar amb tothom, no només amb els representants polítics escollits sinó també amb els ciutadans, el sector privat, els treballadors i les petites i mitjanes empreses. “Assumim cadascú la seva responsabilitat i tirem endavant”, ha resumit.

Publicitat

El pròxim alcalde de Barcelona ha apuntat a un govern en solitari si es mantenen els recels entre BComú i JxCat però també ha afegit que ara s’ha de veure “què queda en la lògica posició d’abans de les eleccions i com s’expressa després dels resultats en termes de continguts, acords i possibilitats de treball”.

El cap de llista d’ERC ha volgut posar en valor que el que exigeix la ciutat és una amplíssima majoria dels que defensen la llibertat i la democràcia en el context polític actual. “Hi ha una amplíssima majoria que el que vol és que treballem conjuntament pel retorn dels exiliats, la llibertat dels presos i la reconquesta del dret d’autodeterminació. I per això no cal ser independentista al 100%”, ha remarcat.

Maragall ha lamentat que la CUP hagi quedat fora del consistori barceloní en perdre els tres regidors que tenia fins ara i ho ha qualificat “d’autèntica llàstima”. En aquest context, interpreta que hi ha hagut una divisió d’un cert vot “presumptament radical independentista” en referència a la CUP i a la llista que ha liderat Jordi Graupera, que tampoc ha obtingut representació a l’ajuntament de Barcelona. Per Maragall, no comptar amb la CUP a l’ajuntament és un “error” i “cadascú hauria d’assumir la seva responsabilitat en aquest terreny”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut