Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’ONU dona la raó a Josep Costa acceptant-li la denúncia contra l’Estat

|

- Publicitat -

El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides ha admès la denúncia de l’ex-vice-president del Parlament de Catalunya, Josep Costa, després d’un any. Costa va rebre amenaces del Tribunal Constitucional i del Gobierno per poder impedir la investidura de Carles Puigdemont el gener de 2018. La seva demanda ha entrat a tràmit i ara, l’ONU ha obert un període de mig any perquè l’estat presenti les seves al·legacions als fets denunciats.

De fet, Costa detallava que va rebre amenaces d’acció criminal, fins i tot de presó, per part del Govern de Sánchez i del TC, tot “amb el propòsit de canviar la voluntat de la majoria del parlament”, assenyalava l’ex-vice-president de la Cambra.

Publicitat

La demanda s’emmarca dins d’una estratègia per visibilitzar l’independentisme a nivell internacional i fer evident la repressió per part de l’Estat: “Espanya és culpable d’haver violat les seves obligacions envers els tractats internacionals per haver imposat restriccions desproporcionades i injustificades sobre l’exercici dels drets polítics protegits per la Declaració Universal dels Drets Humans i pel Conveni Internacional pels Drets Civils i Polítics”, exclamava Costa en la demanda.

Et pot interessar  Puigdemont "respondrà probablement la setmana que ve" si serà el candidat de Junts al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut