Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Lluís Llach reflexiona sobre els resultats d’ERC a les eleccions municipals: “Sento la duresa, venen temps molt difícils”

L'artista publica una contundent reflexió sobre la desfeta d'ERC i el lideratge que ha fet Oriol Junqueras del partit

|

- Publicitat -

El cantautor Lluís Llach ha publicat una contundent reflexió sobre els desesperançadors resultats que ha obtingut l’independentisme en les darreres eleccions municipals, especialment ERC, que si bé és la primera força en regidors no ha aconseguit esdevenir la força independentista més votada. Aquest fet, juntament amb la pèrdua de vots que ha patit el conjunt dels partits independentistes (Junts, ERC i la CUP), ha fet saltar totes les alarmes, i mentre els dirigents sobiranistes demanen reflexionar, Llach no ha dubtat a l’hora d’assenyalar el president d’ERC, Oriol Junqueras, com un dels principals responsables d’aquesta situació.


L’artista ha estat contundent en la seva crítica als líders d’ERC, insistint que el “desgavell estrepitós” dels republicans feia temps que es veia venir, i lamentant que aquest fet “s’ha de personalitzar, per raons de lideratge, de dependència organitzativa i fins i tot econòmica, en Oriol Junqueras“.

Publicitat

“Del 2017 ençà, tot el seu comportament ha sigut desastrós” ha reblat Llach, criticant que l’estratègia adoptada per ERC, basada en “justificar la repressió del Govern espanyol amb una taula de diàleg que no ha servit per res, col·laborar en lleis que precaritzen les llibertats, o donar l’esquena a l’1-O i al Consell de la República per problemes egocèntrics”, tot esperant que “ningú s’aixequés de la poltrona” ha obert “una autopista cap a la victòria del senyor Illa”. Llach també ha lamentat que el fracàs d’ERC “ha llastat o enfonsat el senyor Maragall, un fotimer d’alcaldies importants per l’independentisme d’arreu del país i, el que és pitjor, ha fet de l’engany part tàctica d’una estratègia fallida”.

Et pot interessar  Vilagrà està convençuda que es trobarà un "desllorigador" amb els comuns per aprovar els pressupostos

“En nom de què, senyor Junqueras? O ja ens enganyava abans?” s’ha preguntat Llach, que tot seguit ha etzibat que fins i tot “un triler com el Sánchez Castejón ho fa millor”, ja que el president espanyol almenys “per salvar els mobles” ha dissolt les Corts Generals i convocat eleccions de cara el pròxim 23 de juliol.

L’artista ha conclòs la seva reflexió lamentant la “duresa” de les seves paraules i augurant que “venen temps molt difícils, i pels independentistes, ho seran encara més que per a ningú”. Per aquest motiu, escriu que l’independentisme necessita unitat i empatia entre opcions diferents, i citant el mateix Junqueras, “recompondre consensos dins de l’independentisme”. “Té raó. Però vostè els ha trencat tots. Si s’apartés seria molt més senzill. Deixi que ERC sigui ERC” ha finalitzat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut