Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Lluís Llach liderarà un concert col·lectiu per a Debat Constituent al Palau Sant Jordi el 18 de desembre

|

- Publicitat -

Lluís Llach tornarà als escenaris després de 14 anys retirat, amb un gran concert al Palau Sant Jordi el proper 18 de desembre per a l’impuls de la iniciativa Debat Constituent. El músic de Verges protagonitzarà un espectacle coral amb molts col·laboradors (Natxo Tarrés, Mag Lari, Joan Reig, Montse Castellà i Joan Dausà entre altres), amb direcció musical de Carles Cases i escènica de Lluís Danés. Debat Constituent ja ha posat a la venda les 16.000 entrades disponibles, en una primera fase restringida als registrats o que es registrin a la plataforma, per un concert que vol difondre la seva existència i donar força a l’actual fase “participativa” del moviment. Llach ha assegurat que aquest és un retorn puntual als escenaris.

Lluís Llach ha desvetllat aquest divendres el misteri al voltant del vídeo aparegut a les xarxes els darrers dies, on s’intuïa la seva figura seient davant d’un piano i tocant algunes notes. En una roda de premsa, el cantant, acompanyat de persones vinculades a Debat Constituent i d’alguns dels artistes, ha esvaït els dubtes: el proper 18 de desembre l’artista actuarà al Palau Sant Jordi en favor d’aquest procés participatiu, endegat el 2018 per l’aleshores president Torra “per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya”.

Publicitat

Llach serà el protagonista del concert, i al seu voltant s’aplegaran una sèrie d’artistes –principalment músics- que acompanyaran el de Verges interpretant cançons del seu repertori. Els artistes que el mateix Llach ha convocat són Els Catarres, Joan Dausà, Gemma Humet, Suu, Natxo Tarrés, Joan Reig, Montse Casetllà, el Mag Lari i Marta Carrasco. Carles Cases és l’encarregat de la direcció musical de l’espectacle, mentre que Lluís Danés, que ja va ser l’artífex d’una gran exposició sobre Llach a l’Arts Santa Mònica, en serà el director escènic.

Les entrades del concert ja s’han posat a la venda aquest mateix divendres a través del web del Debat Constituent. Això sí, fins el 29 de novembre només la podran comprar aquells que prèviament es registrin en aquest web, i després s’obrirà la venda general. El preu de les entrades oscil·la entre els 45 i els 60 euros.

Retorn puntual

“La meva obsessió és que sigui un concert, i un espectacle bonic i emotiu”, ha proclamat Llach aquest matí. Després el músic ha descartat que aquest retorn als escenaris tingui continuïtat.

“Professionalment no m’he plantejat cantar mai més, és una cosa del passat; però en canvi no em puc negar, per convicció personal, a participar en coses que aquesta societat pateix i la subleva”, ha aclarit. “El que us puc dir és la il·lusió immensa que tinc i unes ganes de pujar a l’escenari, que feia més de vint anys que no tenia”, ha confessat.

Lluís Llach ha estat vinculat a Debat Constituent des del seu inici. El músic va ser el president del consell assessor que Quim Torra va designar per al naixement d’aquest espai, i posteriorment, la direcció va recaure en l’anomenada Coordinadora d’Enteses locals, de la qual Llach també forma part. “No m’han vingut a buscar, perquè ja hi era”, ha apuntat el músic al respecte.

Llach no ha tingut inconvenient a explicar que la iniciativa del concert ha sorgit de forma “natural” i “com a possibilitat de fer-se possibilitat i autofinançar-se”. Gabriela Serra, també membre de la coordinadora i exdiputada de la CUP, ha concretat altres objectius de l’esdeveniment: “Volem posar reflexió, opció i decisió al crit per la vida, al crit del nostre país per un altra manera de viure i de mirar el futur, i volem que el concert ens ajudi a ampliar-hi i aprofundir-hi”. No en va, el concert té com a leitmotiv ‘Lletra per a la música i la vida’.

Debat Constituent es troba ara en una segona fase de desenvolupament “participativa”, en el marc de la qual des del mes de maig totes les agrupacions locals poden dir-hi la seva sobre com voldria que fos el futur polític i social de Catalunya. El concert pretén donar visibilitat a aquest procés i eixamplar-lo. Quan acabi aquesta etapa, l’Entesa Nacional pel Debat Constituent convocarà el Fòrum Cívic i Social (FCS), que tindrà per objectiu sintetitzar els resultats a partir de les respostes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut