Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Lluís Llach: “El gran problema de l’Estat espanyol és que funciona gràcies a l’espoli”

|

- Publicitat -

Lluís Llach tornarà als escenaris després de 14 anys retirat, amb un gran concert al Palau Sant Jordi el pròxim 18 de desembre per a l’impuls de la iniciativa Debat Constituent. En una entrevista al diari Ara, ha parlat sense embuts sobre diversos temes d’actualitat.

En ser preguntat per si considera que una Catalunya independent solucionaria allò que Espanya no pot arreglar, Llach ha parlat clar i català: “El gran problema de l’Estat espanyol és que funciona gràcies a l’espoli. Només cal que miris l’Espanya buidada”. Així mateix, condemna “la mentalitat empobridora” que domina l’Estat i assegura que no li veu sortida. “No saben viure sense l’espoli que fan del País Valencià, de les Illes, de Catalunya”, ha sentenciat.

Publicitat

El músic de Verges afirma que el Consell per la República és “des de l’únic lloc” on es pot adreçar la independència “amb una visió global” i celebra que sigui “un espai on es troben en equilibri els partits, la ciutadania i les associacions”. Pel que fa al paper del president Puigdemont, defensa la seva figura contra aquells “que voldrien que formés part del passat” i creu que “renunciar a la presència europea de Puigdemont” és caure en un “disbarat d’egoisme partidista”.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut