Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

L’exèrcit espanyol va contractar un farsant que es feia passar per metge militar

L’home aconseguia documentació falsa que l’acreditava com a metge i va arribar a exercir de cirurgià quan tan sols havia superat una assignatura de la universitat

Redacció
Redacció 23/11/2021
Imatge d'un grup de soldats de l'exèrcit espanyol / Gobierno

Un tribunal militar de Madrid jutjarà un home que durant deu anys es va fer passar per metge, enganyant l’exèrcit espanyol i els sistema sanitari. També va enredar el cos militar i sanitari anglès. El País explica que l’any 2006, l’home va fer creure que s’havia diplomat en infermeria a Cadis. Amb el títol fals, va treballar a Madrid durant dos anys a l’Hospital Infanta Sofia i el 2014 va decidir anar a treballar al Regne Unit on es va inscriure al registre oficial de metges amb un altre document falsificat que certificava que era metge. Aquest document és el resultat dels tripijocs de la Universitat Complutense de Madrid, que li va facilitar. En aquesta facultat, només consta que va superar una assignatura del primer curs.

Després de tornar a Espanya, la titulació britànica que va presentar també era falsa, però va poder exercir de metge i de cirurgià. A més, es va formar com a militar i va ser tinent mèdic. Fins i tot el van destinar a l’Iraq fa tres anys. Després d’enxampar tot el frau que envolta aquest individu, l’home s’enfronta ara a un delicte de deslleialtat que li pot costar una pena de tan sols quatre anys de presó com a molt.