Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

L’exdona de Mainat es nega a declarar al jutjat i reitera que no va intentar matar-lo

Angela Dobrowolski assegura que va salvar la vida de l’exmembre de la Trinca i productor televisiu

Agències 01/04/2022
L'exdona de Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, arriba a la Ciutat de la Justícia de Barcelona acompanyada del seu advocat, Juan Carlos Galván. Data de publicació: divendres 01 d’abril del 2022, 13:43 Localització: Barcelona Autor: Carles Martín

L’exdona del productor televisiu Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, s’ha negat a declarar aquest divendres al jutjat que la investiga per l’intent de matar l’exmembre de la Trinca injectant-li insulina el juny del 2020.

El magistrat del jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona l’havia citada per comunicar-li la interlocutòria que la processa per intent d’assassinat o homicidi i revelació de secrets. Però la defensa de Dobrowolski va presentar un recurs contra aquest escrit demanant l’arxivament de la causa, recurs que ha de resoldre en els pròxims mesos l’Audiència de Barcelona.

En sortir de la seva breu compareixença al jutjat, Dobrowolski ha sostingut davant dels mitjans de comunicació el mateix que ha dit sempre i que assegura que es podrà demostrar durant el judici: que ella va salvar-li la vida a Mainat, que només li va subministrar quatre productes que hi havia a casa i sota recepta mèdica, que no li va injectar insulina i que només va trigar dos minuts i mig a trucar a emergències quan va veure que l’exmembre de la Trinca tenia un xoc. Només es penedeix de no haver reaccionat abans quan va tenir el segon xoc, ja que va entrar en pànic, ha assegurat.

Fa uns dies el magistrat instructor va dictar la interlocutòria de processament, que conclou, almenys provisionalment la instrucció, i converteix el procediment en un sumari. Per això, aquest divendres se li ha comunicat formalment el seu processament i se li ha donat l’oportunitat de tornar a declarar. Tanmateix, serà altre cop l’Audiència de Barcelona la que decideixi si la causa s’arxiva o tira endavant i se celebra el judici.