Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’estat inverteix un dineral en traduccions telefòniques per la Policia Nacional

|

- Publicitat -

11,7 milions d’euros. Aquesta és la quantitat que s’estalviaria l’estat per la seva Divisió Econòmica i tècnica de la Policia Nacional si no fos perquè els seus treballadors viuen fidels a l’únic idioma de la pàtria: el castellà. Es tracta d’un contracte per una unió temporal d’empreses del sector privat per la “traducció d’escoltes telefòniques” i la “transcripció de cintes d’àudio o altres suports informàtics gravats en idiomes que no són en castellà”, i això inclou, per descomptat, el català i l’euskera.

La part bona d’aquests contractes és que, segons informa el diari Vozpópuli, una bona colla de traductors tindran feina, ja que se’n necessitaran uns quants per traduir des del rus fins a l’anglès, passant pel georgià, el portuguès o el romanès.

Publicitat

A més, els escollits per la feina estaran sotmesos a un contracte de confidencialitat pel possible “material sensible” que puguin traduir de les converses telefòniques recollides per la policia.

Et pot interessar  Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut