Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

L’Esquerra Independentista denuncia la persecució de l’Estat espanyol als moviments populars

|

- Publicitat -

L’esquerra independentista denuncia l’operació que l’estat espanyol ha dut a terme, de nou, contra el moviment popular i anticapitalista dels Països Catalans, després que ‘La Directa’ fes públic el tercer cas d’espionatge per infiltració. En aquesta ocasió, es tracta d’un agent del cos de la policia espanyola que va passar prop de 2 anys infiltrat en moviments socials i assemblees veïnals de València; un agent que compartia el mateix cognom fals que els altres dos talps caçats pel mateix mitjà, així com el mateix objectiu: perseguir la lluita política que desafia els interessos de l’estat espanyol.

A través d’un comunicat que signen Alerta Solidària, Arran, COS, la CUP, Endavant i el SEPC, l’esquerra independentista exposa que els tres casos d’espionatge “no s’entenen separats de l’ús de programari espia tipus Pegasus en mòbils de militants, de la detenció aquesta setmana de 6 militants d’Arran sota l’acusació de pertànyer a grup criminal, o de la reforma i ampliació del delicte de desordres públics“.

Publicitat

“S’evidencia així que tota forma de dissidència política que pose en qüestió els fonaments de l’estat (…) serà immediatament perseguida” denuncien les organitzacions, que també subratllen que “l’única garantia de la llibertat d’expressió i de la lliure associació és la nostra lluita”.

Aquestes evidències, a ulls de les organitzacions, mostren que l’estat “percep el potencial subversiu i revolucionari de la societat catalana organitzada”, motiu pel qual ha vist necessari ampliar els mecanismes de control polític i social, focalitzar-se en els moviments populars i excusar aquest espionatge i flagrant vulneració de drets fonamentals sota un suposat context de violència que no existeix.

L’Esquerra Independentista reitera, amb aquest comunicat, la seva crida a persistir en “l’organització i la lluita contra el capitalisme, contra el patriarcat i contra l’estat“.

Et pot interessar  La CUP proposa una renda bàsica universal de 900 euros i exigeix canvis en les polítiques de salut, educació i habitatge
Publicitat

Opinió

Minut a Minut