Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La policia espanyola deté sis militants d’Arran a Ponent

|

- Publicitat -

La repressió no descansa. La policia espanyola ha detingut aquest dimecres diverses militants de l’organització juvenil Arran a les comarques de Ponent, segons han alertat a través de les xarxes socials. “A les dues detingudes no se’ls ha notificat l’obertura d’un procés judicial”, han assegurat.

Actualment, es troben a la comissaria provincial de la Policia Nacional a Lleida, on s’ha convocat una protesta a les 17:30 h contra les detencions i en solidaritat a les persones retingudes. “Ens trobem davant un nou cas de criminalització i persecució política i policial cap al jovent organitzat i combatiu”, han advertit des d’Arran. Així mateix, Alerta Solidària ha informat que una advocada de l’organització antirepressiva ja ha acudit a la comissaria.

Publicitat

[Actualització]

En total, s’han detingut 6 militants d’Arran acusats de pertinença a grup criminal, incendi, danys continuats, ultratge a la bandera espanyola, delicte contra la integritat física i moral, delicte mediambiental i furt. Les detencions les han dut a terme agents de la policia secreta i des de l’organització han afirmat que no se’ls ha informat perquè se’ls acusava.

A més, les organitzacions d’Arran, el SEPC i Alerta Solidària denuncien que aquest cas de persecució política contra al jovent fa 1 any que està en marxa, tot i que no han sabut fins ara que tenien un procés judicial obert.

Et pot interessar  #EspanyaIrreformable L'Audiència Nacional cita les defenses de l’operació Judes' per Dilluns de Pasqua: "És una jugadeta més"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut