Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’escó retirat a Laura Borràs l’ocuparà Toni Castellà

La presidència del Parlament es decidirà en el ple extraordinari convocat el pròxim divendres

|

- Publicitat -

El líder de Demòcrates de Catalunya i representant del Consell de la República, Toni Castellà, substituirà Borràs al Parlament i ocuparà l’escó que el passat dijous, 1 de juny, la Mesa va retirar a la presidenta del Parlament suspesa després que així l’instés a fer-ho el Tribunal Suprem. Això, tanmateix, no significa que Castellà ocupi la presidència, ja que el càrrec de president o presidenta del Parlament es decidirà en el ple extraordinari que la Mesa ha convocat pel pròxim divendres, 9 de juny.

Després d’anades i vingudes, la JEC i els socialistes han aconseguit que la Mesa es vegi obligada a retirar l’escó de Laura Borràs, fet que ve motivat per la sentència condemnatòria del TSJC que troba culpable la líder de Junts d’un delicte de falsedat documental i prevaricació administrativa quan dirigia l’Institut de Lletres Catalanes (ILC). Borràs, tanmateix, ja va ser suspesa del seu càrrec de presidenta del Parlament el passat mes de juliol, quan va saber-se que havia estat imputada. Des d’aleshores, la presidència ha quedat en mans de la vicepresidenta primera, ara amb funcions de presidenta, Alba Vergés.

Publicitat

Laura Borràs, per la seva banda, ha carregat durament contra la decisió de la Mesa, criticant que no hagin esperat a tenir el dictamen de la JEC per a retirar-li l’escó. Així i tot, Borràs ha admès que el seu partit encara no s’ha plantejat presentar candidatura a la presidència del Parlament, però està convençuda que Toni Castellà acceptarà l’acta, tot assegurant que seria un “magnífic” president.

 

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut