Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

L’ANC contempla celebrar virtualment l’assemblea general pel coronavirus

La trobada reuniria més de mil persones i l’ANC creu que fer-la de forma virtual “és una oportunitat per modernitzar i ser exemple de crear un model que faciliti la participació entre els seus membres”

Agències 11/03/2020

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) treballa amb la possibilitat de realitzar la seva assemblea general prevista a L’Hospitalet de Llobregat pel 22 de març de forma virtual a causa del coronavirus.

Segons ha explicat l’entitat en un comunicat aquest dimecres, seguirà amb atenció l’evolució del virus i alhora treballarà la hipòtesis de realitzar la trobada, que asseguren que reuneix a més de mil persones, de forma virtual: “És una oportunitat per modernitzar i ser exemple de crear un model d’assemblea general que faciliti encara més la participació entre els membres de ple dret”.

Així, apunta que per “responsabilitat amb la salut pública” i els socis, i tenint en compte que els estatuts i el seu reglament de règim intern preveu aquest funcionament virtual, la comissió organitzadora seria l’encarregada de crear un comitè tècnic pel desenvolupament correcte de la trobada des d’un punt de vista informàtic.

L’ANC diu seguir l’exemple de Suïssa, França, Alemanya i Itàlia, “que han prohibit els actes que agrupen més de mil persones” per evitar la propagació del virus.

“Malgrat que a Catalunya actualment no s’hagi aplicat aquesta mesura, tenint en compte que l’assemblea general és un acte on es supera amb escreix aquesta xifra, s’està valorant i preparant la possibilitat de realitzar l’assemblea general de forma virtual”, conclou l’entitat.