Dissabte, 28 de Març de 2020 - Edició 611
La República

L’ANC adverteix dels riscos que pot tenir el pacte ERC-PSOE per l’autodeterminació

Apel·len a les bases d’Esquerra perquè prenguin una posició valenta

Àlex Huguet
Àlex Huguet 31/12/2019
Roda de premsa de l'Assemblea Nacional Catalana

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha explicat en una roda de premsa la visió de l’entitat després de confirmar-se l’imminent pacte d’investidura entre ERC i el Psoe.

Segons Paluzie, l’ANC parteix del respecte a les decisions d’ERC, que va ser el més votat en les darreres eleccions generals a Catalunya, i defensen que tècnicament no han enganyat a ningú, però alhora adverteixen dels riscos que veuen en aquest pacte de cara al procés d’autodeterminació de Catalunya.

Assegura que el problema rau en el fet que “el diàleg era l’objectiu, però no els continguts d’aquest”, i que ERC hauria d’haver posat com a condició que l’Estat acceptés la nul·litat del judici de l’1-O, ja que temen que la situació política s’encamini cap a una transició tutelada pels instruments judicials de l’Estat i que d’aquesta manera es tanquin els camins cap a la independència.

Pel que fa a les resolucions del pròxim dia 3 per part de la JEC, des del punt de vista de l’ANC, si aquestes decisions són negatives i no respecten els drets fonamentals dels eurodiputats catalans de ple dret i de Quim Torra, anunciaran mobilitzacions.

Relacionats