Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

ERC posa en mans del seu Consell Nacional la fumata blanca a Sánchez de la seva executiva

Evita la consulta a la militància a diferència del que farà EH-Bildu

Redacció
Redacció 30/12/2019
Pla general d'un moment de la reunió de l'Executiva Nacional d'ERC. Imatge del 30 de desembre de 2019

La Roda de Premsa que ha fet Marta Vilalta ha tingut un marc discursiu molt tancat, un guió petri i no se n’ha sortit ni un mil·límetre. Fins i tot, feta la seva exposició primer repassant “com hem arribat aquí” i repetint i repetint que s’ha aconseguit que el PSOE reconegués que es tracta d’un conflicte “polític”, quan ha acabat ja ha avisat als periodistes que no entraria en detalls.

L’única frase que ha sigut una mica concreta ha estat: “Val la pena intentar-ho” i, per això, es convoca el Consell Nacional per al dia 2, a les 5 de la tarda, perquè ratifiquin o no aquest molt obert “val la pena intentar-ho”.

De seguida però ha dit que “no som ingenus, som escèptics i no ens n’acabem de fiar”. Ha insistit a dir que el primordial era proposar una “mesa de governs” però ha evitat dir si el PSOE ho ha admès. “No és una mesa de partits sinó de país” ha repetit. No hem parlat de pressupostos ni de canvis de lleis ni “de res que em pogueu preguntar”. Per a Vilalta el gran guany és que “ara podem seure cara a cara, Catalunya i l’Estat”.

Marta Vilalta explicant-se en roda de premsa

No ha dit res de l’informe de l’advocacia de l’estat, que semblava ser la pedra angular i s’hi ha referit a preguntes dels reporters: “S’ha de complir la sentència”, per tornar de seguida a insistir en què, després de molt de temps de no estar activa, “ara es pot obrir una via política”.