Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’ajuntament de Barcelona aprova reforçar les mesures de protecció de la Guàrdia Urbana

|

- Publicitat -

Tots els grups de l’Ajuntament de Barcelona s’han mostrat a favor d’estudiar i incorporar més càmeres de videovigilància, així com altres elements de seguretat externa, per augmentar la protecció d’agents, els vehicles i les comissaries de la Guàrdia Urbana.

La proposició del grup de Junts per Catalunya s’ha justificat especialment després de mencionar successos com els aldarulls de la Mercè o l’atac al voltant de la comissaria de la policia barcelonina de la Rambla i l’incendi d’una furgoneta policial, durant les protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél. El text aprovat no concreta totes les mesures de protecció, però reclama que es reservi una previsió pressupostària anual per “incrementar els elements de seguretat externa”.

Publicitat

En aquest sentit, el tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, s’ha mostrat partidari de la mesura, però ha intentat treure pes a l’assumpte, com ja va fer el setembre. Així doncs, ha matisat que en els plans de la Guàrdia Urbana ja es contemplen la protecció de les dependències policials i l’extensió de les càmeres unipersonals entre els agents. “La seguretat de la Guàrdia Urbana dels agents, els vehicles i les instal·lacions forma part de les nostres prioritats”, ha expressat en la seva resposta.

A més, si bé ha definit els atacs al cos barceloní com a “puntuals”, ha admès que els “preocupen” i requereixen anàlisi. La lectura del representant del govern municipal ha encaixat amb la defensa que ha fet el portaveu del grup de JxCat, Jordi Martí, que també ha apuntat que els aldarulls de la Mercè a plaça Espanya van “afectar greument” la unitat territorial de la Guàrdia Urbana a Sants-Montjuïc, ja que es van arribar a sostreure elements de protecció de la policia dels vehicles policials. Tot i que ERC i PP van demanar la dimissió de Colau, no s’han assumit responsabilitats.

Et pot interessar  Colau retreu a Aragonès que la culpi del fracàs dels pressupostos

Tot i la concordança, per tirar endavant la proposició s’ha hagut de retirar de la proposició la voluntat inicial del grup de JxCat que aquest reforç de la seguretat es gestionés amb un pla específic. Finalment, s’ha aconseguit el compromís d'”estudiar i incorporar” aquestes càmeres i altres mesures de seguretat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut